AFC - De Treffers voorbeschouwing

Zondag aanstaande staat voor AFC tegen  De Treffers het winterkampioenschap op het spel. Hoewel  deze titel  geen formele status kent zou de nummer 1  positie aan het eind van 2013 wél de bekroning betekenen van een zeer succesvolle periode en een stimulans zijn voor de rest van het seizoen na de winterstop.  Het wordt ongetwijfeld een mooie voetbalmiddag met een duel tussen de ‘over all’ nummers  1 en 2 van het zondagamateurvoetbal in de  voormalige Hoofdklasse en een wedstrijd van concurrent Leonidas in Haaksbergen tegen het thuis zeer sterke HSC’ 21. Spannend!

AFC en De Treffers ontmoetten elkaar zeven keer vanaf de start van de Topklasse. Het is zonneklaar dat ons aller eerste het thuis veel beter doet dan uit tegen de Groesbeekse formatie. Uit wisten wij nog niet te winnen, ook niet in het openingsduel van dit seizoen. Op Sportpark Zuid won De Treffers verdiend met 3-2. Maar wel na een bloedstollend slot, waarin AFC in de extra tijd nog een schitterende kans kreeg op de winnende treffer en invaller Echargui in de ‘dying seconds’ handig gebruik maakte van een blunder in onze defensie. Wat een domper was dat. Afgelopen seizoen  werd op 14 april van dit jaar, toen wij de punten heel hard nodig hadden, thuis met 2-1 gewonnen. Magid Jansen, aanstaande zondag weer van de partij,  besliste toen in de 85e minuut de wedstrijd.

De Treffers eindigde het afgelopen seizoen op een derde plaats achter dorpsgenoot Achilles’29 en ADO’20. Dit seizoen startte de ploeg van trainer John Nijenhuis, die er aan het eind van de competitie in Groesbeek mee stopt, als grote titelfavoriet. Hoewel Leonidas ook geweldig aan de weg timmerde maakten de Roodzwarten hun favorietenrol lange tijd  helemaal waar met 7 overwinningen en vier gelijke spelen. Maar vanaf 17 november, toen thuis met 0-3 verloren werd van WKE, liep het anders. De Treffers verloor na WKE vervolgens in Echt van EVV (2-0) in een wedstrijd met veel rode kaarten, speelde thuis met 0-0 gelijk tegen HBS en verloor  afgelopen zondag in Noordwijkerhout met 1-0 van VVSB. Door dit alles staat De Treffers derde, 5 punten achter op AFC. Dit met de aantekening dat VVSB minder verliespunten heeft dan De Treffers. Titelfavoriet of niet, met maar 5 punten achter met nog 15 wedstrijden te gaan is de voormalig kampioen  uit Groesbeek-Zuid nog volledig in de race voor de titel in de zondagtopklasse.

Net als De Treffers is ons eerste de laatste weken minder succesvol. Na zes opeenvolgende zeges werd in Den Haag met 1-1 gelijk gespeeld tegen HBS en volgden nederlagen thuis tegen VVSB (1-3) en uit tegen JVC Cuijk (4-2).  De boog kan kennelijk niet altijd gespannen staan.  Zondag de kans om deze qua resultaat mindere periode achter ons te laten en het koploperschap te bevestigen. Het zal er om spannen, want  Sportvereniging De Treffers zal er ongetwijfeld  alles aan doen om het verloren terrein weer goed te maken. Daar heeft ze met spelers als oud-prof Bernard Hofstede, Fabio Palacios Marcedo Sanriago en Markus Rychlik (afkomstig van EVV) voldoende inhoud voor. Gelukkig beschikt AFC ook over uitstekende spelers, dus hebben wij op thuisbasis Goed Genoeg alle vertrouwen op een mooie uitslag en …. het winterkampioenschap.

MvdW         

Let op de wedstrijd begint om 14.00 uur.  

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Andrew Bromert . Weten wie Andrew is? Klik hier.         


De wedstrijdbal wordt aangeboden door Cohen advocaten 


Zondag na wedstrijd is Wesly Bronckhorst, de bekende Amsterdamse volkszanger, op AFC om de succesvolle eerste helft van het seizoen af te sluiten. 


Om 12.00 uur is een voorwedstrijd van AFC E2 tegen een AFS selectie (= Amsterdamsche Football School). Zie http://www.afc.nl/jeugd/afs