AFC - De Treffers voorbeschouwing

AFC GAAT WEER VOOR DE WINST TEGEN DE TREFFERS

Zondag aanstaande komt De Treffers op bezoek. De enige wedstrijd op zondag in de Tweede Divisie en dan ook nog  op de gebruikelijke tijd (14.30 uur). Hopelijk leidt dit alles tot volle tribunes op sportpark Goed Genoeg.  
Onze vrienden uit Groesbeek zijn de competitie matig begonnen. Vijf punten uit vijf wedstrijden is een score die niet echt past bij de beste zondagclub van Nederland, gemeten aan de gecombineerde (hoofd- en topklasse) ranglijst aller tijden. De Treffers startte dit tweede seizoen in de Tweede Divisie overigens overtuigend met een 2-0 thuiswinst op GVVV. De nieuwe 22-jarige spits Cedric Badjeck, afkomstig van Excelsior Rotterdam, scoorde in de laatste minuut. Al veel eerder had de altijd gevaarlijke Nick de Bondt de openingstreffers voor zijn rekening genomen. Hierna volgden een gelijkspel tegen Excelsior in Maassluis (1-1), thuisverlies tegen Barendrecht (1-2) en een zware 5-0 nederlaag in Werkendam tegen titelfavoriet (samen met Katwijk en IJsselmeervogels) Kozakken Boys. Afgelopen zaterdag kwam FC Lisse op bezoek op Sportpark Zuid. Ondanks een comfortabele tussenstand (3-1, 2x De Bondt) moest de ploeg van trainer Anton Janssen de punten ten slotte onverwacht delen met de ploeg uit de Bollenstreek.

Met dit resultaat na vijf wedstrijden staan de rood-zwarten uit Groesbeek op een twaalfde plaats, niet ver van de degradatiezone. Alle hands aan dek dus, met een selectie die er ook dit seizoen mag zijn. Dit ondanks het vertrek van enkele topspelers. Zo speelt Rick Verbeek dit seizoen bij Helmond Sport, Robert Mutzers bij FC Dordrecht, Remy Raterink bij DFS en Wesley Meeuwsen bij OJC Rosmalen. Hier tegenover staat o.a. de komst van verdediger Tom Beissel van Telstar, de middenvelders Eef van Riel van Achilles’29, Wouter op den Camp van Juliana’31 en Dyon Gijzen van MVV,  spits Patrick Heesakkers van GVVV en de eerder al genoemde uit Kameroen afkomstige spits Cedric Badjeck.  

Staat De Treffers twaalfde, AFC is met een veertiende plaats nog lager op de ranglijst te vinden. Dit wel met de aantekening dat ons eerste nog een uitwedstrijd moet inhalen tegen Rijnsburgse Boys. Anders dan De Treffers begon AFC dit seizoen met een forse nederlaag 0-3 tegen Achilles’29. Een bizarre uitslag, want onze jongens waren een groot deel van de wedstrijd beter dan die van de andere grote club uit Groesbeek. Verschillende mooie kansen werden echter gemist en toen was het in de tweede helft plotsklaps raak voor de zwart-witte formatie van trainer Eric Meijers.  Verloor De Treffers met 5-0 van Kozakken Boys, The Reds deelden de punten in Werkendam. Een knap, zwaarbevochten gelijkspel (1-1) waarbij een hoofdrol was weggelegd voor onze nieuwe keeper Joey Potveer die vorig seizoen voor Zwaluwen’30 uitkwam. Tegen Jong Sparta wist ons eerste  vervolgens verdiend met 2-0 te winnen, waarna vorige week zaterdag in Hardenberg, zonder de geschorste Mark van den Boogaart, met dezelfde cijfers verloren werd van HHC. Dit in een wedstrijd waarin de thuisploeg net iets feller was en na een doelpunt in de 64e minuut in blessuretijd definitief  de drie punten binnenhaalde. Al met al ook geen denderende start voor AFC, dat onder regie van trainer Ton du Chatinier, nog zoekt naar de beste opstelling.

Wat gaat het zondag aanstaande worden? Gaat AFC dit seizoen voor de tweede keer thuis winnen of  gaat De Treffers voor het eerst met drie punten terug naar Groesbeek? Of wordt het voor de verandering gelijk, want in de 16 onderlinge ontmoetingen in de Topklasse en Tweede Divisie werd slechts één keer gelijk gespeeld. Negen keer was AFC de sterkste en zes keer De Treffers. Opvallend hierbij is dat beide verenigingen vooral thuis de punten hebben binnengehaald. De Treffers won weinig in Amsterdam, AFC tot voor kort nooit in Groesbeek. Tot voor kort, want ons aller eerste wist de laatste zeven (!) duels van De Treffers te winnen, ook op het mooie Sportpark Zuid.

In de Tweede Divisie werd dus ook twee keer van De Treffers gewonnen door AFC. We herinneren ons nog de 3-2 zege op zondag 22 augustus 2016. Wat een prachtwedstrijd was dat op ons sportpark. Superspannend, met wisselende kansen, mooie doelpunten van o.a. Matthijs Jesse en Melvin Grootfaam en een door captain Magid Jansen benutte penalty in de allerlaatste minuut. En natuurlijk de 0-2 winst in Groesbeek op 18 april 2017, toen ons eerste de punten heel hard nodig had om aan degradatie te ontkomen.  Na acht wedstrijden op rij verloren te hebben werd ook in deze tweede wedstrijd tegen De Treffers de winst gepakt door een heleboel inzet en een beetje geluk. De fraaie doelpunten waren van Pieter Koopman (dit seizoen bij VVSB in de spits) en Koen Bosma.

Alles optellend en aftrekkend kunnen we er van uitgaan dat we zondag een spannende wedstrijd krijgen voorgeschoteld tussen twee technisch vaardige teams afkomstig uit het zondagvoetbal, mogelijk weer met een beslissing in de laatste minuut. En hoewel resultaten uit het verleden geen enkele garantie bieden voor de toekomst kunnen onze jongens er zich wel in positieve zin aan spiegelen. Heel veel succes!

MvdW

Het programmablad en wedstrijdbal wordt aangeboden door Intersocks Hurwits
Pupil van de week bij deze wedstrijd is Jack Barokas