AFC - De Treffers met voorbeschouwing

Koploper tegen de onderste !

 

Wie had dat kunnen bedenken dat reeds de derde wedstrijd het altijd sterke De Treffers de ranglijst zou aanvoeren met zes punten en dat AFC met nul uit zes onder aan de ranglijst staat.

AFC speelde tegen EDO nog onder de maat, maar herstelde zich  zeker wat betreft het veldspel en beleving tegen OJC Rosmalen.

Het was een ongelukkig verlies met als dieptepunten de te zwaar bestrafte rode kaarten van Galata en Meulemans. Zelfs met 10 tegen 11 was AFC de bovenliggende partij tijdens de tweede helft, maar kon de uitgespeelde kansen niet verzilveren.

 

Maar de realiteit is dat AFC door omstandigheden nog zoekende is hoe het verlies van de aanvallers Heij, Kluin en Jens tactisch anders in te vullen.

Deze aanpassing heeft blijkbaar meer tijd nodig en dan is het prettig dat de huidige koploper naar Amsterdam komt.

 

De Treffers beschikt over een makkelijk scorende aanval. Hun nr 10 Palacio Macedo heeft nu al vier maal gescoord waarvan tweemaal uit een strafschop.

Daarnaast beschikt het team uit Groesbeek over een beweeglijke en gevaarlijke spits met de naam Jos Peltzer.

Met de nieuwe trainer Ton Caanen is de Treffers afgestapt van het vertrouwde 4-4-2 systeem en speelt nu 4-3-3.

 

AFC zal de uitdaging aan moeten gaan om de trotse koploper het eerste verlies toe te brengen en zodoende van de hatelijke nul verlost te worden.

Het belooft een mooie affiche tussen twee succesvolle grote verenigingen. De weergoden lijken mee te gaan werken dus kom allemaal naar "Goed Genoeg"voor een heerlijke middag top-amateurvoetbal.

 

Hans Elias

De pupil van de week is Rio Bouwman. Weten wie Rio Is? Klik hier
 

De wedstrijdbal wordt aangeboden door The Reds, de supportersclub van AFC