AFC - De Treffers met verslag, TV samenvatting en foto's

DE REDS ZIJN WEER OP HET WINNENDE PAD NA ZEGE OP DE TREFFERS

AFC heeft de belangrijke midweekse thuiswedstrijd tegen De Treffers met 1-0 gewonnen. De basis voor deze zege werd gelegd in de eerste helft toen de Reds het beste van het spel hadden. De fraaie goal van Thomas Verhaar bekroonde het goede spel van de thuisploeg. In de tweede helft viel er veel minder te genieten. AFC maakte pas op de plaats, een onmachtig De Treffers wist hier niet van te profiteren. Door dit resultaat rukten de Reds op naar de derde plaats, de rood-zwarten uit Groesbeek staan nog steeds twaalfde, maar door het gedrang onderaan de ranglijst, nog maar één punt boven de p/d-streep.

Vanavond worden de twee laatste wedstrijden gespeeld van het midweekse competitieprogramma, waaronder AFC tegen De Treffers. Een dag eerder speelden de andere ploegen uit de Tweede Divisie al hun wedstrijd. De nummers één en twee, Katwijk en Kon. HFC, leden puntverlies, onderaan wist alleen IJsselmeervogels te winnen. AFC kan na twee nederlagen tegen de jonkies van Sparta en FC Volendam vanavond goede zaken doen in de subtop, voor De Treffers is een mooi resultaat wellicht nog belangrijker omdat na een flink aantal nederlagen het degradatiespook een beetje begint rond te dolen in Groesbeek. Na de 0-4 nederlaag tegen TEC afgelopen zaterdag is de beste zondagvereniging van het Nederlandse amateurvoetbal bovendien op zoek naar een nieuwe trainer die De Treffers weer op het winnende spoor kan brengen. AFC beschikt vandaag gelukkig over Ulrich Landvreugd, die nog steeds de trainer is van de regerend kampioen. Maar hij zal na afgelopen zaterdag wel gepiekerd hebben, want het spel tegen Jong Volendam was zeer matig.

Kijkend naar de opstellingen is die van AFC maar op één plaats gewijzigd vergeleken met het duel tegen Jong Volendam: Derre Kwee neemt de plaats in van Mohamed Betti, die op de bank begint. Net als Raily Ignacio, die enkele weken niet beschikbaar was door een knieblessure. Benieuwd of onze topschutter vanavond nog in het veld komt. Bij De Treffers drie wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen TEC: Dennis Hettinga, Teije ten Den en Gavin Vlijter staan dit keer in de basis, Bram Zwanen, Daan van Hees en Marlon Versteeg starten op de bank.

Als scheidsrechter Stan Teuben voor het eerst gefloten heeft gebeurt er direct van alles op het veld. De openingstreffer had al snel kunnen vallen als een schot van AFC-captain Milan Hoek in het doel was geploft en een voorzet Gavin Vlijter niet op maar net onder de lat was terecht gekomen. AFC is in de openingsfase veel sterker en valt vooral aan over links. Mooie combinaties van Cody Claver en Segün Owobowale zijn te bewonderen, maar de beslissende voorzet blijft uit. Wel is Daniël Zoutberg met een kopbal dicht bij een doelpunt. Onze jongens dringen aan en in de 23e minuut is het raak als Thomas Verhaar van rechts naar binnen dribbelt en met het linkerbeen schitterend uithaalt. De bal vliegt onhoudbaar in de verste hoek. AFC gaat direct hierna op zoek naar een tweede treffer, maar Daniël kan de voorzet van Cody net niet intikken. Langzamerhand kruipen de rood-zwarten, ditmaal in het blauw-wit gehuld, uit hun schulp. Rick Wouters en Tije den Den proberen het van afstand, maar hun schoten vliegen gedragen door de harde wind net naast het doel en over de lat. Joël Tillema probeert het vlak voor rust aan de andere kant met een bal richting bovenhoek, maar keeper Niels Kornelis laat zich niet verrassen en plukt de bal klemvast uit de lucht. Het 1-0 als de spelers de kleedkamer opzoeken. Met deze tussenstand kunnen ‘vriend en vijand’ wel leven. Die geeft de verhoudingen in de eerste helft goed weer.

Na de thee start AFC met een ongewijzigd team. Bij De Treffers vervangt Gino van den Berg Robin Janssen. Na een niet zo bedoelde terugspeelbal van Dalian Maatsen, die gelukkig in de veilige handen verdwijnt van Patrick Zonneveld, zoekt AFC weer de aanval en zijn Segün en Thomas gevaarlijk, maar de bal gaat er net niet in. Een mooie corner van Thomas wordt bij de tweede paal goed ingekopt door Splinter de Mooij, maar de bal wordt uiteindelijk weggewerkt door de Groesbeekse defensie. Maar langzamerhand zakt AFC wat verder in, lijkt de energie wat minder en komt De Treffers opzetten. Een zeer gevaarlijke aanval wordt afgefloten wegens buitenspel, Ten Teije kopt een bal maar net naast. Tijd voor één of meer wissels, zou je zeggen, en dat vindt onze trainer kennelijk ook want Gevero Markiet en Melvin Grootfaam maken achtereenvolgens hun opwachting voor Thomas en Segün. Vooral de komst van Melvin biedt in deze situatie mogelijkheden, zijn voorzetten vanaf de achterlijn kunnen zeer gevaarlijk zijn. Tegelijkertijd komt Mohamed Betti in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Derre Kwee en in de 85e minuut valt Tim Linthorst, terug na een lange blessureperiode, in voor de moegestreden Daniël Zoutberg, die vandaag weer keihard werkte. Ook De Treffers wisselt vier keer en met deze gewijzigde ploegen wordt getracht nog wat te doen aan de 1-0 tussenstand. Grote kansen leveren de aanvallen van de Reds en de rood-zwarten niet meer op, met uitzondering van een prachtige pass van Melvin vanaf de achterlijn die Milan helaas niet weet te verzilveren. Na 3 minuten extra speeltijd vindt de scheidsrechter het wel genoeg en is de 1-0 overwinning van ons aller eerste, waarin Splinter de Mooij, Guus van Weerdenburg en Cody Claver uitblonken, een feit. Gefeliciteerd!

AFC stijgt door deze zege naar de derde plaats, negen resp. vier punten achter op Katwijk en Kon. HFC. Wel met een wedstrijd minder gespeeld. Met nog 12 wedstrijden te gaan is nog veel mogelijk aan de kop van de ranglijst. Dat geldt zeker ook voor de onderste regionen, waar op dit moment zeven verenigingen zich in de gevarenzone bevinden. We wensen De Treffers, onze zondagvrienden uit Groesbeek, een hoop geluk in de komende wedstrijden. Voor wat betreft ons aller eerste, de reis gaat zaterdag naar het verre Hardenberg. Hopelijk geeft de zege op De Treffers voldoende energie en focus om met een mooi resultaat thuis te komen. Veel succes!

MvdW

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Derre Kwee (76’ Mohamed Betti), Dalian Maatsen, Guus Jan van Weerdenburg, Cody Claver, © Milan Hoek, Splinter de Mooij, Joël Tillema, Thomas Verhaar (72’ Gevero Markiet), Daniël Zoutberg (85’ Tim Linthorst) en Sugün Owobowale (76’ Melvin Grootfaam).

Voor de TV samenvatting klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier