AFC dankt invaller Jesse

Aanvaller bezorgt ’reds’ punt in topper met Jong AZ

WORMERVEER

,,Het is altijd goed om Matthijs Jesse in te brengen. Dat blijkt wel weer”, glimlacht Tom van den Brink. De buitenspeler, die in het verleden nog voetbalde bij AZ, zag vanaf de bank dat zijn vervanger scoorde tegen de beloften van de Alkmaarders. Daardoor hield een hardwerkend AFC een punt over aan het treffen met de koploper: 2-2.

door Wesley Verboom, De Telegraaf

,,Jesse was vorige week ook al trefzeker tegen Katwijk (1-1, red.)”, vervolgt Van den Brink, die na zeventig minuten werd gewisseld voor Jesse. ,,Hij heeft snelheid en dreiging. Dat weten ze nu bij AZ ook.”

De maker van de 2-2 bezorgde zijn team met een schuiver een verdiend punt. Ondanks dat de van een blessure herstelde Jesse als invaller opnieuw belangrijk was, rekent hij zich niet rijk. ,,Ik heb een doelpunt gemaakt, maar ben voor de rest niet echt betrokken geweest bij het spel.”

Van den Brink was dat wel. Zo zette hij onder meer de aanval op, waaruit Pieter Koopman AFC voor het eerst dit seizoen op een 0-1 voorsprong kon zetten.,,Het was een aanval uit het boekje”, aldus de 27-jarige rechtsbuiten, die drie jaar in de jeugd van AZ voetbalde. ,,Voor aanvang heb ik nog wat handen geschud. Ik speelde destijds op het oude jeugdcomplex in Alkmaar. Het was een heel leerzame periode.”

Met een lach vervolgt Van den Brink: ,,Al vrij snel was het duidelijk dat ik geen prof zou worden”, aldus de speler uit Akersloot, die in het dagelijks leven werkt als intercedent. ,,Toen ik twee seizoenen geleden bij ADO’20 vertrok, sprak AFC mij het meest aan. Daarnaast was het ideaal, omdat ik in de stad ging werken en wonen.”

Tot dusverre is de aanvaller, die ook op het middenveld uit de voeten kan, nog niet gelukt om onomstreden te worden. ,,Ik moest het tot voor kort voornamelijk hebben van invalbeurten. Het doel is om mijn hoge niveau negentig minuten vast te houden, maar zo ver ben ik nog niet”, aldus Van Brink, die zich richt op de rechtsbuitenpositie.

Du Chatinier was tevreden over het optreden van Van den Brink, maar hij vond het wel jammer dat AZ aantrad met spelers als Fred Friday en Mats Seuntjes. Jongens die ook geregeld deel uitmaken van de A-selectie. ,,Dat is toch een vorm van competitievervalsing”, aldus de oefenmeester.

Jong AZ – AFC 2-2 (0-1). 0-1 Bosma, 1-1 Friday, 2-1 Friday, 2-2 Jesse.