AFC Damesjaardiner 2015

Het verslag van het Damesjaardiner bereikte pas heden de redactie.

AFC is op 18 januari 1895 opgericht en dat wordt ieder jaar gevierd. Sinds 18 januari 1974 is er ook het AFC Damesjaardiner. Deze avond wordt ieder jaar georganiseerd voor alle vrouwen die betrokken zijn bij AFC en die van een feestje houden. Een mooie traditie die het rijke verleden van AFC onderstreept en een initiatief van een aantal actieve AFC vrouwen door de jaren heen. Dit jaar was het Dames 1 team aanwezig, dat maakte deze avond nog specialer. Want AFC heeft voor het eerst sinds de oprichting vrouwen- en meisjesvoetbal.

Om dan ook de vrouwen en de mannen van AFC fit te houden voor de wedstrijd op de zondag daarop vierden we dit jaar op vrijdag de oprichting van AFC. Het thema voor dit jaar was ‘Italian Lace’.

Alle dames kwamen in vol ornaat binnen, in mooie, bijzondere en grappige outfits en werden ontvangen met een 'Champagne and Diamonds Surprise cocktail', aangeboden door Gassan. De met kant gemaskerde en in kanten jurken gehulde dames trokken natuurlijk behoorlijk de aandacht! Voor de jury van de bestgeklede AFC damestrofee was het wederom moeilijk kiezen: wie wint de Goodie Bag van A&C Cosmetics, de beautysalon in Amstelveen, van onze AFC’er Anjo Vorstenbosch?

Na de speech van Cecile, waarin zij ook nadrukkelijk ons Dames 1 team verwelkomde, werd het clublied noodgedwongen ‘unplugged’ gezongen… Onze nieuwe jonge enthousiaste DJ had het muziekbestand thuis vergeten, maar gelukkig redden Myrian Kijl en Martine van Stek ons, door het lied live voor te zingen. Nogmaals dank Myrian en Martine!

Bij een ‘Italian Lace’ avond hoort natuurlijk ook Italiaans diner. Hilton Roberto’s verraste ons met een heerlijke gerechten; een uitgebreide selectie antipasti, penne en crostata a limone.

Het werd tijd om de winnares van de diamant bekend te maken: Marlies Stengs. Veel dank Gassan, wederom voor deze fantastische prijs! De DJ van de avond had de stemming er goed in, al vrij snel werd er gedanst door de vele dames, tussen de Italiaanse gerechten door.

Na het hoofdgerecht was het tijd voor de uitreiking voor de Best Dress. Dankzij  de sponsor A&C cosmetics vielen dit jaar vele dames in de prijzen waarbij we in het bijzonder Agnes Reddering noemen, voor de ‘Best Buy’ prijs van deze avond!

Na deze prijsuitreiking kwam onze eigen artieste Ingrid Meulemans, moeder van Wout Meulemans, speler van het Zondag 1 team, het podium op en zong voor ons Tina Turner’s Proud Mary. Daarna was het tijd voor de artiest: ‘Roberto’ Leroy. Hij zou zijn Italiaans repertoire voor ons zingen maar hij was zo onder de indruk van alle dames in de zaal dat hij snel uitweek naar zijn vertrouwde (Amsterdamse) liederen. Robert had moeite met afscheid nemen en we kregen toegift na toegift. Na zijn ‘Grande Finale’ nam de DJ het weer over en er werd verder voluit gedanst.

Aan het einde van de avond vertrokken de AFC-dames, mét een heerlijke fles parfum naar huis. Lieve dames, veel dank voor jullie aanwezigheid, door jullie was het een onvergetelijke avond!

Veel dank ook voor de sponsors en de bedrijven die ervoor zorgden dat we deze bijzondere avond konden organiseren: AFC Amsterdam, Gassan Diamonds, A&C Cosmetics, Kappé International, Hilton Amsterdam. Zonder hen was deze avond niet mogelijk.

De eerst volgende thuiswedstrijd van het AFC Dames 1 team is op zondag 22 februari, komt allen!

Voor een indruk van de avond bekijk de prachtige foto’s, gemaakt door Jacqueline Kottmann, van Kottmann & Co B.V. op het online album van het Damesdiner.

https://picasaweb.google.com/afc.damesjaardiner/JacquelineKottmannAFCDamesJaarDiner2015#