AFC Damesjaardiner 2014

AFC is op 18 januari 1895 opgericht en dat wordt ieder jaar gevierd. Zo hebben de mannen sinds 1900 het jaarlijkse Herendiner, dat gaat op uitnodiging. Vanaf  18 januari 1974 is er ook het AFC Damesjaardiner. Deze avond is voor alle vrouwen van AFC die van een feestje houden. De traditie onderstreept het rijke verleden van AFC en is een initiatief van een aantal actieve AFC vrouwen.

Om de mannen fit te houden voor de wedstrijd op zondag vierden we dit jaar op vrijdag 17 januari de oprichting. Het thema, met een lichte knipoog naar de werkelijke oprichtingsdatum 18 januari, was “Saturday Night Fever”.

Alle dames waren uitgedost in de meest fantastische, grappige en hysterische outfits  en werden ontvangen met een 'Champagne and Diamonds Surprise cocktail', aangeboden door Gassan. Menig bezoeker van het Hilton keek met verbazing naar het gezelschap: hoge blonde pruiken, retro laklaarzen met blokhakken, soulpijpen en glitters. Voor de jury van de bestgeklede AFC damestrofee was het wederom moeilijk kiezen: wie wint de Dinerbon voor twee personen, aangeboden door het Hilton, of de armband, aangeboden door MarcCain?

In de prijzen vielen:  1e prijs voor Milène Tromp met haar indrukwekkende Farrah Fawcett-outfit.  2e werd Eveline Sauer met haar prachtige afrokapsel. Tamar Neter kreeg als John Travolta de derde prijs en Kathelijn Scholtes en Ilana Alster kregen voor hun gewaagde look een heerlijke fles parfum.

Geïnspireerd door de prachtige disco vloer van Leeborent, werd er dit keer al voor de aanvang van het diner gedanst. Daarnaast ontpopte Ingrid Meulemans, moeder van Wout Meulemans, zich als een ware rock star. We hebben genoten van haar vertolking van Rolling on the River. Uiteindelijk opende Annette het diner met een speech waarin ook de collecte voor het goede doel van deze avond: “Emma Kinder TV” werd uitgelegd. Sascha Nuberg, moeder van Sven uit de C3 van AFC, en vrijwilliger bij "Emma Kinder TV", heeft uiteindelijk 190,- euro opgehaald, namens Sascha veel dank voor jullie bijdrage voor deze spontane inzamelingsactie!

Traditiegetrouw zongen we aansluitend het clublied en na het voorgerecht maakte Cynthia van Schagen de gelukkkige winnares van de diamant bekend: Irene de Vetten.

Tegen de gewoonte in was er dit jaar helaas geen budget voor een artiest. Gelukkig wisten we een anonieme sponsor te vinden voor een geweldige verrassing in de vorm van Eugene Rijsenburg, een fantastische danser, onder meer bekend van diverse showballetten… En hij wist de dames tot de meest geweldige moves te inspireren.

Uiteindelijk werd er tot diep in de nacht door gedanst op de swingende muziek van DJ René en zijn zoon Alexander.

Aan het einde van de avond vertrokken de AFC-dames, mét een heerlijke fles parfum en goodiebag, naar huis. Lieve dames, veel dank voor jullie aanwezigheid, door jullie was het een onvergetelijke avond!

Veel dank ook voor de sponsors en de bedrijven die ervoor zorgden dat we deze bijzondere avond konden organiseren: AFC Amsterdam, Gassan Diamonds, Kappé International, Leeborent ( Klik hier voor Leeborent) en Hilton Amsterdam. Zonder hen was deze avond niet mogelijk.

 Voor een indruk van de avond bekijk de prachtige foto’s, gemaakt door Jacqueline Kottmann, van Kottmann & Co B.V. op het online album van het Damesdiner. Klik hier voor foto's  en daarna vervolgens klik hier 

De organisatie wil bij deze Monique Westerhof hartelijk danken voor de heerlijke flessen wijn en het bestuur van AFC voor de prachtige bloemen.