AFC (BIJNA) 125 Jaar!

Op 18 Januari 2020 bestaat onze AFC één en een kwart eeuw!

Het is op die dag op de kop af 125 jaar geleden dat een groep jonge Amsterdammers het plan ontwikkelde om een voetbalclub op te richten. Op 18 Januari 1895 vond de oprichtingsvergadering plaats in een kelder van een woonhuis aan de Koninginneweg in Amsterdam.

Na een lange discussie werd gekozen voor de naam “Amsterdamsche Football Club”. Het eerste club terrein lag tussen de vijvers van het Vondelpark en de Oranje Nassaulaan. Daar werd besloten dat AFC zou uitkomen in de rood-zwarte kleuren van Amsterdam.
 
In het achter ons liggende jaar bereikte AFC op 5 mei 2019 voor het eerst in de geschiedenis van de club het Kampioenschap van Nederland en onlangs werd AFC door het in voetbalkringen vooraanstaande maandblad “De Voetbaltrainer” voor het 7e jaar in successie gekwalificeerd als de meest succesvolle club van alle meer dan 3.000 amateurvoetbalclubs in Nederland!
 
Gedurende de laatste 125 jaar is er in de wereld waanzinnig veel veranderd. Maar AFC is still going strong! De aanstaande 125e verjaardag gaan wij dan ook met gepaste trots vieren. Het komende jaar “twenty-twenty” zal in het teken staan van vele verschillende AFC-125 activiteiten! Voor jong en oud, voor spelers en supporters, van de allerjongsten tot de Veteranen en AFC-Ridders.

En dat alles tegelijkertijd met de spannende aanstaande verhuizing naar ons nieuwe complex  “Goed Genoeg III”.
 
Het belooft een bijzonder jaar te worden voor onze mooie, oude, stoere Club, de oudste voetbalclub van Amsterdam!

Dus houdt allen onze website goed in de gaten!

AFC-125, “VOOR ONS MEER WAARD DAN WOORDEN”.

Mede namens het bestuur wensen wij alle leden, donateurs en supporters van AFC een voorspoedig en gezond 2020!

Commissie AFC-125