AFC bestaat AFC 127 jaar

Beste AFC-ers !

Het is 18 januari en onze club verjaart!

127 jaar jong, alive and kicking en helemaal  klaar voor een prachtige toekomst.

AFC staat voor klasse en plezier, maar ook voor thuis en voor vriendschap. Het staat voor zoveel meer, want de geborgenheid en de warmte is steeds voelbaar. Plezier en prestatie gaan al generaties hand in hand samen en vormen met al die andere eigenschappen de basis van het succes al die jaren.

Zelfs in barre tijden als deze, met alle gevolgen van de heersende COVID, is onze club in staat gebleken, onder soms moeilijke omstandigheden, onze leden een goed onderkomen te geven .

Vanaf begin dit jaar traint onze jeugd weer volop. 1300 meisjes en jongens weten dagelijks hun club te vinden en genieten daar van de trainingen en (onderlinge) wedstrijden.

Bij aanvang van dit seizoen konden alle leden volop los gaan op de club en in het clubhuis. Een beetje onwennig aanvankelijk, maar al snel werden de vaste patronen zichtbaar. Zo is de donderdagavond een hele volle trainingsavond met ruime nazit in het clubhuis . Ook de woensdagavond voor alle recreatiesenioren is iedere week een doorslaand succes. Hopelijk kunnen we binnenkort weer “ business as usual “ gaan.

De biljarters missen hun maandagavond ook al een paar maanden en staan te popelen om de keu weer te laten vlammen. En wat dacht u van de Heeren Divisie die ook al maanden stil staat. Kortom, de hoogste tijd om oude tijden te laten herleven! En dan natuurlijk alle activiteiten in het weekeinde.

Van 's morgens vroeg tot 5 en nu zelfs tot 8 uur op alle velden wedstrijdjes. De club leeft!

Toch blijft het behelpen met alle beperkingen. Soms uitzichtloos, soms wel wat frustrerend, maar toch houden we hoop op verbeteringen.

Het normale clubleven kan heel snel weer opgepakt worden. We zijn er klaar voor. Dat bewijst de herstart van het jeugdvoetbal. De veerkracht en flexibiliteit van onze  jeugdcommissie is bewonderenswaardig. Chapeau!

Met het plotseling afbreken van de competities, dus ook van ons eerste team, staat het uitspelen van de competitie onder grote druk. Op dit moment bespreekt de KNVB met de clubs en haar belangenverenigingen hoe en wanneer er een herstart plaats kan vinden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Met een wedstrijd minder gespeeld staat AFC 1 op een verdienstelijke derde plaats. De achterstand op koploper Katwijk is weliswaar heel  groot maar zeker niet onoverbrugbaar. De KNVB is zeer gemotiveerd om dit seizoen de competities uit te spelen. We zullen het zien…

De overige seniorenteams (her)starten in het laatste weekend van januari en dat belooft een spetterend feest te worden. Voorzichtigheid blijft geboden om blessures te voorkomen natuurlijk.

In een grote club als AFC moeten we elk jaar ook afscheid nemen van clubgenoten, die vaak heel lang aan onze mooie vereniging verbonden waren en waarvan wij het gemis nog dagelijks voelen.

Het afgelopen jaar hebben wij afscheid genomen van Cees den Braven, mevrouw van Ommeren-van Rijn, Jimmy van Rompu, Arno Kottmann, Jan Benoni, Michael van Os, Charles Thomas, Cees Bouwens, Bob van den Bergh en Jos Lonnee. Deze AFC’ers zijn -net als allen die hen voorgingen – voor altijd verbonden aan onze club.

Hedenmorgen heeft het bestuur voor onze verjaardag een bloemetje gebracht op Zorgvlied, waar onze oprichter Schaf Scheepens ligt begraven. Het is ieder jaar weer bijzonder om daar onze club te feliciteren. Na al die jaren blijft het vinden van het graf elke  keer een opgave. Het is weliswaar steeds dezelfde plek maar uw voorzitter is gezegend met een wel heel apart richtingsgevoel vandaar!

Voorts hebben we ook de traditionele taart aangesneden op de administratie van AFC. Dat was een mooi en lekker moment. Al met al werd het vanmorgen toch nog een beetje een verjaardag. Helaas geen andere festiviteiten vandaag, maar wat in het vat zit verzuurt niet en zo zou het zomaar kunnen zijn dat later dit jaar alsnog een verjaardagsfeestje plaats vindt. Ook dat zullen we zien.

Kort en goed: AFC is vandaag 127 jaar en dat kunnen weinigen ons nazeggen!

Wij zijn trots op onze Amsterdamsche Football Club. Yet the best to come !!

Beste AFC’ers, namens het bestuur

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE CLUB !!! 

Keep Smiling,
Ad Westerhof, voorzitter