AFC - ADO'20 voorbeschouwing

AFC gaat voor de winst in Noord-Hollandse kraker tegen ADO’20 (inhaalwedstrijd)

Zondag aanstaande staat de thuiswedstrijd tegen ADO’20 op het programma. De achtste wedstrijd al weer in het seizoen 2013-2014. De superezels  kennen wij maar al te goed.  In de Hoofdklasse werd 32 keer tegen ADO’20 gespeeld. Lang niet altijd met een goed resultaat voor The Reds. Vooral in Heemkerk hadden onze jongens het vaak knap lastig.
In de 2 duels in de Topklasse, waarin  ADO’20 vorig seizoen debuteerde, was dat niet anders. De uitwedstrijd ging met 2-1 verloren, mede omdat AFC door een omstreden rode kaart van Barry Tjeertes al snel met 10 man verder moest. Het was ook de wedstrijd van het shirt incident, omdat de scheidsrechter vlak voor het begin ons uitshirt (eerder die week goedgekeurd door de KNVB) afkeurde. In de reserveshirts van ADO’20 ging de ploeg van toenmalig trainer Cor ten Bosch, ondanks enkele mooie kansen vlak voor tijd, ten onder.
Thuis werd later in het seizoen 0-0 gespeeld onder interim-coach Said Moumane. AFC was in die wedstrijd sterker, maar mocht keeper Kerwin Hartman dankbaar zijn omdat hij een strafschop van Marc de Loor stopte.


ADO’20 deed het als debutant in de Topklasse heel erg goed getuige een periodetitel  en een prachtige tweede plaats achter het ongenaakbare Achilles’29.  Keerzijde van de medaille was dat een aantal bepalende spelers, zoals Patrick Zonneveld (IJsselmeervogels), Mark de Loor (Spakenburg ), Daan Rienstra (Heracles) en Mike Brandjes (Quick Boys) naar het zaterdag- en betaalde voetbal verdwenen.  Uiteraard kwam  daar weer een grote groep nieuwe spelers voor in de plaats maar de verwachting was dat ADO’20 dit seizoen toch wel aan kwaliteit had ingeboet. Daar was met name in het begin van dit seizoen bijzonder weinig van te merken. De selectie van trainer Martin de Groot stond na 5 wedstrijden met 11 punten op een mooie tweede plek achter koploper Leonidas. Na het verlies in de KNVB-beker tegen ASWH in Hendrik Ido Ambacht ging het echter minder met ADO’20 en werd in de afgelopen 2 weken verloren van HBS en VVSB. Na 7 wedstrijden staat ADO’20 nu op een vijfde plaats, vier punten achter ons vlaggenschip dat samen met De Treffers weer 4 punten achter ligt op koploper Leonidas..


Ons aller eerste doet het met 5 overwinningen en 2 nederlagen tot nog toe uitstekend. De 2 verloren wedstrijden tegen De Treffers en Leonidas hadden met iets meer accuratesse in de slotfase  in een gelijkspel kunnen eindigen. Weggespeeld werd de selectie van AFC-trainer Willem Leushuis dus nog niet één keer. Alleen De Treffers toonde zich in het openingsduel in Groesbeek duidelijk sterker. De vorm is er op dit moment getuige de overtuigende 1-5 uitwinst afgelopen zondag tegen stadgenoot FC Chabab. En hoewel dit alles beslist perspectief biedt voor het thuisduel tegen ADO’20 is het zondag toch oppassen geblazen. De spitsen Tom van den Brink, Thijs Sluiter (afkomstig van Spakenburg) en Clive Keus zijn gevaarlijk en met o.a. Joey Carolina, Marcel Huisman (ex Katwijk) en Daniël Zuiverloon (ex Telstar) heeft ADO’20 uitstekende voetballers aan boord. Verder liggen de doelcijfers van AFC (18-8) en ADO’20 (16-9) niet ver uit elkaar.

Met elkaar genoeg ingrediënten voor een super spannende Noord-Hollandse kraker met, als Ton Ojers gelijk krijgt, heel veel toeschouwers. Ons eerste gaat ongetwijfeld vol voor de winst. Om 16.30 uur weten wij of Jens cs. daarin geslaagd zijn.

MvdW

Voorwedstrijd om 12.30 uur: AFC D2 – ADO'20 D1

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Rijk van der Vlugt. Weten wie Rijk is? Klik hier.

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Heeren makelaars, waarvoor onze dank