VERSLAG: AFC - ADO'20

AFC WINT VAN ADO’20 EN SLUIT AAN BIJ DE KOPGROEP

Na twee nederlagen is AFC tegen ADO’20 weer in het winnende spoor terecht gekomen. De overwinning op de Superezels was verdiend, maar The Reds hadden wel het geluk dat de blauwwitte defensie al in de vierde minuut een doelpunt cadeau deed. In het vervolg van de eerste helft deed ADO’20 niet onder voor AFC en hing een gelijkmaker af en toe in de lucht. Na de thee was het wachten op een tweede goal van AFC. Invaller Melvin Platje, weer helemaal fit, haalde in de 78e minuut de trekker over. Onder luid applaus maakte ook de lang geblesseerde Splinter de Mooij zijn rentree. Door de 2-0 zege op ADO’20 blijft AFC vijfde, drie punten achter koploper HHC Hardenberg.

Vandaag alweer de zevende wedstrijd van dit seizoen. Te gast is ADO’20 dat tot nog toe overtuigend debuteert in de Tweede Divisie onder regie van trainer/coach Roy van der Mije. Met een betrekkelijk jonge ploeg: de gemiddelde leeftijd van de basiself is ruim 24 jaar. De Superezels staan zesde, met evenveel punten als The Reds. De ploeg van Benno NIhom staat vijfde en kent een gemiddelde leeftijd van 27,5. Afgelopen twee wedstrijden werden door AFC met 3-0 verloren tegen Quick Boys en GVVV. ADO’20 ging de laatste wedstrijd fors onderuit tegen HFC. Voor beide teams dus zaak om op Goed Genoeg met een veel beter resultaat voor de dag te komen om niet te verhuizen naar het rechterrijtje.

Als de ploegen onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula het zonovergoten en net gesproeide kunstgras betreden zien we in de basis bij AFC twee veranderingen ten opzichte van de wedstrijd tegen GVVV een week eerder. Julian van der Greft en Dalian Maatsen nemen de plaats in van Djuric Ascension en Tim Linthorst die op de bank beginnen. Ook Melvin Platje en Splinter de Mooij zitten op die bank, na zeker voor Splinter heel lang blessureleed. Komen ze vandaag eindelijk weer eens in het veld? Bij ADO’20 één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen HFC. Feyo Glim vervangt Danny Lute die genoegen moet nemen met een plek op de bank.

De wedstrijd begint spectaculair. Eerst is ADO’20 knap gevaarlijk na een voorzet van Jilani Helder op Ian Beelen en een gelukkig niet al te hard schot van de vrijstaande Milan Zonneveld. Gijs van Zetten brengt redding. Kort daarop lijkt een verre pass van Dalian Maatsen weinig effect te sorteren, maar de bal springt door een gigantische blunder in de blauwwitte defensie voor de voeten van Raily Ignacio die geen moeite heeft de bal in het lege doel te schieten. 1-0, al na vier minuten, een droomstart voor The Reds, een nachtmerrie voor de Superezels. Toch zitten onze gasten niet bij de pakken neer. De aanval wordt gezocht en we mogen van geluk spreken dat Zonneveld bij de tweede paal een teen tekortkomt na een voorzet van Beelen. Op de rechtervleugel is Helder levensgevaarlijk met zijn indraaiende voorzetten. Hij wordt ondersteund door de 32-jarige Henry Opoku, die een geweldige wedstrijd speelt. De technisch begaafde rechtsback speelde vroeger bij AFC in de jeugd. Jong geleerd, oud gedaan! ADO’20 blijft tot de rust veel aandacht vragen van onze defensie. Gelukkig zijn Gevero Markiet en Dalian Maatsen goed bij de les en wordt een aantal corners onschadelijk gemaakt. Cody Claver is veel beter op dreef dan tegen GVVV en wint menig duel. Aanvallend doet Gladwin Curiel van zich spreken. Op de rechterflank bezorgt hij de defensie van ADO’20 handen vol werk. Ook Matthijs Jesse laat zich met zijn snelheid gelden, maar de precisie ontbreekt om de score verder uit breiden.

Het is rust en AFC staat een beetje geflatteerd met 1-0 voor. Wat gaat de tweede helft brengen? Te beginnen een mooie aanval van AFC maar de voorzet van Matthijs bereikt Raily net niet. In het eerste kwartier gebeurt er verder niet veel. ADO’20 lijkt een beetje opgebrand, onze defensie blijft makkelijk overeind. Aanvallend is het bij The Reds wachten op nieuwe troepen. In de 66e minuut maakt Melvin Platje z’n opwachting, door een hardnekkige blessure heeft hij heel wat wedstrijden gemist. Tegelijkertijd debuteert Mitch van Kempen in ons aller eerste, vorig seizoen speelde hij nog in JO 21 van AFC en daarvoor vanaf 2013 in de profafdeling van FC Volendam. Raily en Noa Benninga verlaten het veld. Nog een kwart wedstrijd te gaan en onze jongens zetten aan. Melvin laat zien dat hij weer zo fit is als een hoentje en ook Matthijs gaat voor de tweede treffer. Jammer genoeg blijft het nog even bij ‘net niet’. Matthijs knalt de bal over de lat na een mooie dieptebal van Julian van der Greft, even later schiet hij van dichtbij op de paal. Oussama Siali is een fractie te laat nadat een voorzet van Melvin door de keeper liggend wordt weggetikt. Wie haalt de trekker over? Misschien wel Splinter de Mooij, die onder luid applaus in de 74e minuut in het veld komt voor Oussama na een lang verblijf in de ziekenboeg.

In de 78e minuut is het zover als Melvin op rechts ongehinderd mag aanleggen. Op de schuiver in de verre hoek heeft keeper Nick Boom geen antwoord. 2-0 en de wedstrijd lijkt beslist. Maar je weet het natuurlijk nooit, dat heeft het recente verleden (OFC!) ons wel geleerd op Goed Genoeg. ADO’20 probeert het nog in de laatste minuten, maar een kopbal van Danny Lute vliegt net naast. Ook spits Milan Zonneveld, neef van ‘onze’ oud-keeper Patrick die op de tribune zit, is nog een keer gevaarlijk. Maar het blijft 2-0, ook omdat een voorzet van de onvermoeibare Gladwin Curiel Melvin net niet bereikt. Na drie minuten extra tijd maakt de goed leidende scheidsrechter Shona Shukrula er een eind aan en is AFC drie punten rijker. We zitten weer in het winnende spoor!

Door het gelijke spel van HHC Hardenberg tegen Kozakken Boys en de nederlaag van HFC tegen De Treffers is het dringen bovenaan de ranglijst. HHC is nog steeds koploper, maar voelt de hete adem van Quick Boys in de nek. AFC staat vijfde, maar op drie punten achterstand op de koploper. Goed nieuws dus van ons aller eerste, met Splinter en Melvin weer aan boord en een trio jonge spelers, Gladwin Curiel, Julian van der Greft en Mitch van Kempen, die de aansluiting hebben gevonden. Prima de luxe!

MvdW

Opstelling AFCGijs van Zetten, Gladwin Curiel, Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Julian van der Greft (80’ Tim Linthorst), Cody Claver, © Milan Hoek, Noa Benninga (66’ Mitch van Kempen), Oussama Siali (74’ Splinter de Mooij), Raily Ignacio (66’ Melvin Platje) en Matthijs Jesse (80’ Djuric Ascension).

Voor de TV samenvatting en interviews zie ons AFC TV (incl. interviews) en klik hier 

Voor foto’s van Tom Poederbach zie ons AFC Fotoalbum of klik hier