AFC 6, het mooiste wat er is

Er zijn verschillende voetballers. Voetballers die denken dat ze goed kunnen voetballen maar niet goed zijn. Voetballers die goed zijn maar niet goed willen zijn, en er zijn voetballers die niet goed zijn en dat gelukkig ook niet willen zijn.
Voor die mensen is er een goede oplossing: een vriendenteam. Een vriendenteam is het leukste wat er is. Bij de training alleen maar partijtje. Twintig minuten voor de wedstrijd er pas achter komen dat je uit speelt en nog het belangrijkste van alles, bier. Maar tijdens de wedstrijd gaat iedereen wel voor 100 procent met hard en fel voetbal.
Maar hoe werkt zo’n een vriendenteam eigenlijk, hoe is de sfeer nou echt en wat zijn de ingrediënten voor een goed vriendenteam. Ten eerste wil ik u mededelen dat bij iedere club wel een vriendenteam is. Zelfs bij een serieuze club als AFC. Je kunt vriendenteams vinden waar er bier na de wedstrijd is en herkennen aan de kousen die allemaal verschillend zijn. In een vriendenteam is er geen coach en je moet geluk hebben als je een vaste keeper en een paar wissels hebt. Ook is het fijn als je op zaterdag speelt want dan kan je zaterdagavond tot zes uur in de ochtend stappen.
Een ander belangrijk ding is dat je verschillende types nodig hebt. Ten eerste een rijke stinkerd die alles betaalt. Daarnaast twee redelijk goede spelers die het team dragen, zes spelers die over hun eigen benen struikelen en één speler die alles regelt maar nooit speelt. Dat is ook te zien bij het vriendenteam AFC 6. Naar mijn mening het beste team van AFC.
AFC 6 heeft eerst een team gevormd en daarna pas gevraagd of er een plek vrij is bij de club, en dat was er. Van AFC kregen ze de tijden hoe laat ze mochten trainen (wat ze vervolgens nooit doen).
Een heel belangrijk aspect zijn de flauwe grappen binnen een team zoals de bijnamen. Dat gaat dan zo: kunnen ui en krijthoofd jan even betalen. Ui is een speler, krijthoofd is een speler en jan is het bier.
Op 31 maart gaan deze “profvoetballers” op teamweekend met een volle geldpot (die al snel leeg is). Naar mijn idee is het zo: als je bij een vriendenteam zoals AFC 6 speelt kan je je voetbalcarrière als geslaagd bestempelen.
Door Matthias  Colombijn, scholier Berlage Lyceum