AFC 2 verrast Kon. HFC in KNVB Bekerwedstrijd

Tweede elftal van AFC boekt knappe zege op Kon. HFC

Midweeks bekeren tegen onze voetbalvrienden Kon. HFC. Leuk! Onze site vermeldt een wedstrijd tussen het tweede team van AFC en de hoofdmacht van de Haarlemmers., maar de werkelijkheid is anders. HFC heeft het tweede elftal naar Amsterdam gestuurd, ongetwijfeld met het oog op de belangrijke topwedstrijd van Kon. HFC tegen WKE aanstaande zondag. Misschien ook wel een beetje met de gedachte dat de huidige koploper van de reserve hoofdklasse ook in staat zou moeten zijn een bekerronde verder te komen tegen runner up AFC.

Het eerste kwartier lijkt deze gedachte te bevestigen. Kon. HFC krijgt de beste kansen en al snel weet Vince de Kwant er een te verzilveren met een fraai schot in de verre hoek. Youssef  el Abdallaoui is kansloos. Langzamerhand komt AFC er beter in. Het giet niet alleen van de regen, maar het regent nu ook kansen. Tom van den Brink, Matthijs Jesse en Bas Middelkoop verschijnen vaak gevaarlijk voor het Haarlemse doel na rushes van Billy Tavares en Gairvyno Zeefuik, maar keeper Reinier Mutsaers is bijna iedere situatie met prachtige reddingen de baas. Bijna, want Bas weet voor de thee nog twee keer te scoren.  De eerste keer na een voorzet van Tom, die hij fraai inkopt, de tweede keer na een pegel van Matthijs waarvan hij de rebound in de touwen tikt. 2-1 derhalve bij rust, maar het had gelet op de kansen ook zo maar 6-3 kunnen staan.

Na de warme thee weer terug in de koude regen voor een ongetwijfeld spannende tweede helft. Net als in de eerste helft beginnen de Haarlemmers voortvarend en scoort Jeroen de Bruin al na twee minuten met een kopbal. Even lijkt het erop of Kon. HFC de wedstrijd naar zich toe trekt maar Youssef en de lat houden ons in de race. Na dit sterke begin van de blauwwitten is het weer de beurt aan The Reds, die met Mitchell Theuns en Timothy van den Berg steeds meer grip krijgen op het middenveld. Dit overwicht resulteert  in een treffer van Matthijs die een van de keeper terugspringende knal van Tom attent afmaakt. 3-2 en nog is er niets beslist. Nog een keer moet Youssef handelend optreden na een inzet van Jaime van Heusden. Vlak voor tijd maakt de voor Bas ingevallen en die dag jarige Kay Tejan aan alle onzekerheid een eind met het mooiste doelpunt van de avond.  Naar binnen gekomen van rechts knalt hij met links de bal snoeihard hoog in de touwen. Een beauty. Een prachtig slokkoord van een zeer aantrekkelijke bekerwedstrijd. En dat met al die regen en hagel.

Door deze 4-2 zege bekert het enige tweede elftal van de laatste 32 ploegen door en moet het elftal van Roy Tular , als ons eerste aanstaande zondag weet te winnen van Hollandia, in de 1/8 finale aantreden tegen het team van Bart Logchies. AFC 2 – AFC 1,  het zou een bijzonder affiche zijn

MvdW

Opstelling AFC 2: Youssef El Abdallaoui, Danny Goedkoop, Gairvyno Zeefuik, Timothy van den Berg, Billy Tavares, Mitchell Theuns, Tom van den Brink, Matthijs Jesse, Bas Middelkoop (75. Kay Tejan) , Nick Verschut, en Frank Abbring

Voor beeldverslag klik hier

Op zondag 7 februari  om 14.00 uur speelt AFC 1 in Hoorn tegen Hollandia.

Het is een merkwaardige loting geworden.
De winnaar van AFC2/ Kon. HFC 1 speelt tegen de winnaar van Hollandia/AFC 1 in de 8e finale.
Dat wordt dus nu AFC 2 tegen winnaar Hollandia/AFC 1