AFC 125 Jaar, gefeliciteerd met de club!

Het is vandaag op de kop af 125 jaar geleden dat een groep jonge Amsterdammers het plan ontwikkelde om een voetbalclub op te richten. Op 18 januari 1895 werd in een woonhuis aan de Koninginneweg de eerste club van Amsterdam officieel opgericht.

Na een lange discussie werd gekozen voor de naam Amsterdamsche Football Club.

Gespeeld werd er tussen de vijvers van het Vondelpark en de Oranje Nassaulaan, op het eerste clubterrein. Daar werd ook besloten dat AFC zou uitkomen in de rood-zwarte kleuren van Amsterdam, zoals dat nu nog steeds het geval is.

Tijdens de 125 jaar die volgden zou de club nog enkele malen verhuizen, naar Hoeve Goed Genoeg in de Watergraafsmeer, de oude Zuidelijke Wandelweg en de De Boelelaan.

Het afgelopen jaar betekende voor AFC het grootste sportieve hoogtepunt uit haar geschiedenis. Op 5 mei 2019 werd AFC voor het eerst in haar bestaan algeheel amateurkampioen van Nederland.

Daarnaast werd de club onlangs voor het 7e jaar in successie door het vooraanstaande vakblad De Voetbaltrainer verkozen tot meest succesvolle amateurclub van Nederland.

Het komende jaar zal in het teken staan van vele verschillende AFC-125 activiteiten. En dat alles tegelijkertijd met de spannende aanstaande verhuizing naar het nieuwe complex “Goed Genoeg III”.

Houd voor het programma van AFC- 125 en het nieuws rondom de verhuizing de website en social media in de gaten.

Het belooft een bijzonder jaar te worden voor de oudste voetbalclub van Amsterdam.

Gefeliciteerd met de club!

Bekijk hier alle artikelen, foto's en video's rond AFC 125 jaar.