AFC 1 trainer Uli Landvreugd: 'We hadden wederom om de titel kunnen strijden'

Het voetbal ligt al weer een tijdje stil. Afgelopen dinsdag 31 maart heeft de KNVB besloten dat de competitie van seizoen 2019-2020 niet wordt hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. De komende tijd houden we via de website en diverse social media alle AFC'ers op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Maar ook over de bouw van onze nieuwe complex. Daarnaast interviewen we diverse AFC'ers, waarbij zij vertellen hoe ze door deze bijzondere tijden beleven. Vandaag: AFC 1 trainer Uli Landvreugd.
 

Uli, allereerste vraag: hoe gaat het met jou en je familie in deze bijzondere tijden?


Naar omstandigheden gaat het goed met ons. We zijn uiteraard wel heel voorzichtig en doen alleen de noodzakelijke dingen als we naar buiten gaan.


De coronacrisis heeft grote gevolgen voor ons land, en uiteraard ook voor het voetbal. Sinds afgelopen dinsdag is het vanuit de KNVB duidelijk geworden dat de amateurcompetities niet hervat worden. Wat vind je daar van?Ik vind het als sporter bijzonder jammer, maar uiteraard begrijp ik het ook. We dienen de maatregelen van zowel de regering als de KNVB te respecteren. Voor de jongens en onze trouwe supporters, volgers en bezoekers is het uiteraard ook heel erg jammer.Je kan uiteraard niet met de groep trainen. Hoe zorgen jullie ervoor dat je team toch fit en gemotiveerd blijft?


We proberen dit zo goed mogelijk met elkaar te doen. In samenwerking met het medische team, onze performance trainer en technisch team(trainers) hebben we een trainingsschema gemaakt. Daar kunnen de spelers individueel mee aan de gang en houden we elkaar op de hoogte. Daar hebben ze ook echt behoefte aan. Het geeft een gevoel dat je met elkaar dit aanpakt en bovendien proberen we op deze manier zo fit mogelijk te blijven.Helaas is het seizoen dus voorbij. Hoe kijk jij er op terug ?


De eerste helft van het seizoen was te wisselvallig. We haalde ons niveau niet en er zat vaak spanning op wedstrijden. De tegenstander werkt namelijk altijd harder tegen de regerend kampioen. Dat hebben we echt elke wedstrijd ondervonden.Na de winterstop hebben de jongens nog meer energie in de trainingen gegooid. Het trainingskamp in Marbella was erg positief. Dat kwam ten gunste van de teamspirit in en om het veld. Ik merkte al snel dat er meer concentratie bij de jongens in trainingen en wedstrijden kwam. De onderlinge concurrentie werd daarnaast groter, op een gezonde manier. Dit alles resulteerde in wat wij als technische staf graag zien: beter voetbal en betere resultaten.Stel, de competitie zou onder normale omstandigheden zijn afgerond, wat zouden je verwachtingen dan zijn geweest? 


De cijfers spreken voor zich. Na de winterstop waren wij het team met de meeste punten. En ik denk dat als wij de positieve trend hadden kunnen doorzetten, dat we bij de eerste 2 plekken op de ranglijst zouden komen. Met andere woorden, dan hadden we wederom om de titel kunnen strijden. Maar na beslissing van de KNVB van afgelopen dinsdag, zullen we dat dus nooit weten. Maar dat geldt natuurlijk voor nog een aantal serieuze kanshebbers.Als laatste, wat is jouw boodschap voor de komende tijd naar je mede AFC’ers?


Ik wens alle AFC'ers – en uiteraard ook niet AFC'ers en al onze tegenstanders uit de competitie – heel veel sterkte in deze moeilijke periode. We weten helaas nog niet hoe lang dit allemaal gaat duren. Ik hoop dat er snel weer licht is aan het einde van de tunnel en dat we snel weer de mooiste bijzaak van het leven kunnen uitoefenen: voetballen. En zoals het er voorlopig uitziet, dan op ons mooie, nieuwe complex.Lieve AFC'ers, hopelijk tot gauw. Blijf gezond!Uli Landvreugd