AFC 1 – seizoen 2020/2021, selectie, staf & oefenprogramma

Aanstaande donderdag, 9 juli, zal ons Eerste Elftal starten met deel 2 van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Nu de corona maatregelen versoepeld zijn, het spelen van (oefen)wedstrijden ook weer toegestaan is en de startdatum van de competitie ook bekend is gemaakt, kon het programma voor de voorbereiding opgesteld worden en dat willen wij graag met u delen.

Echter, eerst even het antwoord op de vraag: Met welke selectie gaat AFC dat doen
De voltallige A-selectie voor het seizoen 2020/2021 bestaat uit:
Patrick Zonneveld (K)
Dion Thomas (K)
Jort Berghuis (K)
Cody Claver
Dalian Maatsen
Derre Kwee
Djuric Ascencion
Fouad Belarbi
Gevero Markiet
Guus van Weerdenburg (Katwijk)
Joel Tillema (Rijnsburgse Boys)
Kenny Teijsse
Matthijs Jesse
Melvin Grootfaam
Milan Hoek
Oussama Siali (FC Lisse)
Raily Ignacio
Robbert Schilder
Tim Linthorst
Yordi Teijsse

Zoals te zien is en zoals reeds eerder bekend gemaakt, zullen er 3 nieuwe spelers hun opwachting maken in het mooie rood/zwart. Daar tegenover staat het vertrek van een 7-tal spelers, te weten:
Jonathan Richard (HBOK)
Sam Nijpels (AFC Zaterdag 1)
Sharique Hovenkamp (AFC Zaterdag 1)
Dailey Groenewegen (VVOG)
Tiemen van Hezel (Swift)
Nick van der Velden (gestopt, nu assistent-trainer AFC 1)
Helaas kwam daar kort geleden als laatste ook Johan Kulhan bij. Deze zeer gewaardeerde multifunctionele speler, die in de afgelopen 4 seizoenen meer dan 100 wedstrijden in ons Eerste speelde, gaat zijn droom om tandarts te worden achterna en verhuist voor een aantal jaar naar Valencia. Wij wensen Johan veel succes en de AFC-deur staat altijd open!

Kortom; AFC gaat met een iets kleinere, maar wederom meer dan uitstekende, selectie opnieuw de strijd om het kampioenschap in de Tweede Divisie aan. Bovendien biedt een iets kleinere selectie hopelijk een aantal talenten uit de eigen kweek de kans om zich in de kijker van AFC 1 te spelen. In dat licht is het goed om te vermelden dat de 7 talenten die reeds in het 1e deel van de voorbereiding meetrainden, ook in deel 2 van de voorbereiding weer welkom zullen zijn, alvorens zij zich op dinsdag 4 augustus weer melden bij de 1e training van onze Zaterdag 1.

Een goede selectie moet natuurlijk ook goed begeleid worden en dat gaan wij in het seizoen 2020/2021 doen met de volgende staf:
Ulrich Landvreugd (Trainer/Coach)
Said Moumane (Ass. Trainer)
Nick van der Velden (Ass. Trainer)
Mirano Carilho (Performance Trainer)
Bas Pijnenburg (Dokter)
Sannah van Uden (Fysiotherapeut)
Cor Middelkoop (Verzorger)
Dennis Schröder (Verzorger)
Jeroen Brussee (Teammanager)
Hans van Rossum (Materiaalman)

In bovenstaand lijstje ontbreekt zoals u ziet nog een keeperstrainer. Theo Zwarthoed, die het afgelopen jaar in deze rol actief was, heeft reeds eerder te kennen gegeven dat hij deze rol niet meer kon combineren met zijn maatschappelijke carrière en zal om die reden dus (voorlopig) niet terugkeren bij de club. Zodra bekend is wie deze functie komend seizoen wel zal vervullen, zullen wij u daarover informeren.

Rest ons als laatste nog het programma van de voorbereiding met u te delen. Daarin worden een aantal oefenwedstrijden gespeeld en wel op de volgende data:
zaterdag 25 Juli, Aanvang 14:30u, FC Lisse – AFC
zaterdag 1 Augustus, Aanvang 14:30u, AFC – DVS ‘33
zaterdag 8 Augustus, Aanvang 14:30u, Sparta Nijkerk – AFC
Zaterdag 15 Augustus, Aanvang 14:30u, AFC – Sportlust ‘46
zaterdag 22 Augustus, Aanvang 14:30u, Jong AZ – AFC
zaterdag 29 Augustus, Aanvang 14:30u, AFC – Eemdijk

Naast deze oefenwedstrijden zal de A-Selectie op de overige maandagen, dinsdagen en donderdagen gewoon trainen op ons fonkelnieuwe hoofdveld, aanvang 19:30u.

Hopende hiermee iedereen voldoende geïnformeerd te hebben over het wel en wee rondom AFC 1 voor het seizoen 2020/2021, wensen wij alle spelers en staf in elk geval veel succes met de verdere voorbereidingen en kijken wij uit naar de start van het nieuwe seizoen op zaterdag 5 september aanstaande!

TC AFC