AFC 1 is weer begonnen!

Afgelopen maandag, 1 juni, is onze A-selectie weer gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Na het abrupte einde van de voorbije voetbaljaargang door de uitbraak van het coronavirus hebben de mannen van trainer Uli Landvreugd even de tijd gehad om weer op adem te komen.

Uiteraard was het jammer dat de stijgende lijn van na de winterstop niet doorgetrokken kon worden, maar zoals bij alle voetballers bekend heeft elk nadeel ook zijn voordeel en heeft de noodzakelijke rustperiode er ook voor gezorgd dat vrijwel de gehele selectie voor komend seizoen (weer) fit is.

Zodoende is men inmiddels begonnen met het eerste blok van de voorbereiding en wordt er in deze eerste 3 weken (tot en met 20 juni) 4x per week met elkaar getraind (ma,di,do,za). Deze trainingen vinden uiteraard plaats met inachtneming van de geldende maatregelen en dus bijvoorbeeld met voldoende onderlinge afstand.

Na dit eerste blok van 3 weken, waarin ook een aantal vertrekkende spelers nog meetrainen, heeft de selectie een kleine 3 weken vakantie en wordt er vervolgens op donderdag 9 juli weer afgetrapt voor het tweede gedeelte van de voorbereiding. Hoe dit tweede blok er precies uit komt te zien is nog niet bekend, omdat er hopelijk de komende weken duidelijkheid zal komen over de maatregelen voor het voetbal in de maanden juli en augustus, alsmede duidelijkheid over de start van het seizoen 2020/2021. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij dit uiteraard met u delen.

Wat valt er verder op in deze eerste periode?

Uiteraard trainen de nieuwe aanwinsten Guus van Weerdenburg (Katwijk) en Oussama Siali (FC Lisse) mee sinds afgelopen maanden en zal de derde nieuwe aanwist, Joel Tillema Rijnsburgse Boys), zich komende week ook bij de selectie voegen. Daarnaast trainen er in deze eerste periode van de voorbereiding maar liefst 7 talentvolle spelers vanuit de eigen kweek mee met het eerste elftal om zich in de kijker te spelen bij Landvreugd en zijn staf. Keepers Sharique Hovenkamp (afgelopen seizoen al onderdeel van de A-selectie) en Gijs van Zetten trainen mee met de al zittende keepers Zonneveld en Thomas en Berghuis. Naast deze 2 talentvolle keepers trainen ook Dean van Zwieten, Michael Mol, Zep Swijghuijsen, Dino Jansen en Sammy Gemmel mee in deze eerste periode. Alle 7 zullen komend seizoen hun opwachting maken in onze Zaterdag 1 en hopen vanuit daar in de (nabije) toekomst de definitieve stap te maken naar het eerste elftal.

Niet alleen bij de spelers zien we nieuwe gezichten, maar ook de staf van trainer Landvreugd is zoals reeds bekend gemaakt uitgebreid. Nick van der Velden heeft zijn rol als speler ingewisseld voor een rol als assistent trainer. Samen met de andere assistent Said Moumane zal hij proberen om Uli zo goed mogelijk te helpen op weg naar hopelijk weer een mooi seizoen. Nick staat in elk geval op het veld alsof hij al jaren trainer is en dat is mooi om te zien!

In de komende periode zullen wij indien nodig/mogelijk u verder informeren over het programma voor de komende maanden en zullen wij u ook nog via een los bericht informeren over de voltallige selectie voor het seizoen 2020/2021.

Wij wensen spelers en staf in elk geval veel succes met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen!

TC AFC

*Zie voor een korte impressie van de eerste trainingsweek de foto’s die gemaakt zijn door onze altijd aanwezige en multi-inzetbare teammanager Jeroen Brussee.