AFC 1 in TV samenvatting 15 jaar geleden

Terug in de tijd: seizoen 2004-2005
Kunt u zich nog herinneren dat voordat FOX Sports de samenvattingen van AFC 1 liet zien, dit door RTV-NH uitgevoerd werd? Niet alle wedstrijden werden opgenomen, maar toch heel wat.
In de komende tijd laten wij een aantal zien, te beginnen met seizoen 2004-2005.
AFC speelde in dat seizoen in de Hoofdklasse A, met o.a. Argon, Turkiyemspor, DWV, Blauw Wit, Kranenburg, TONEGIDO, SVVSMC. Wat is er van deze clubs overgebleven?
Ongetwijfeld zult u nog veel oude bekenden in de samenvattingen tegenkomen.

27 september 2004 AFC – ADO'20 
Direct na de wedstrijd meteen het verslag schrijven dat lukt niet. Teveel spanning, teveel emotie. Eerst overheerst de teleurstelling van de 2 verloren punten, maar al snel komt het genieten vanwege het sprankelende spel van met name AFC. Het publiek is de grote winnaar zeg ik tegen mezelf en hoor ik in het clubhuis. Maar als ik dat na afloop aan een paar spelers van Ons Eerste voorleg, kijken ze me aan of ik gek ben. “Tuurlijk is dat leuk, maar we willen winnen en dat had vandaag gemoeten”. En vervolg.
Overgenomen uit de Schakel. Het verslag werd toen geschreven door Nick van Ommeren.


Opstelling: Edwin van Holten, Joey Esionye (85. Vincent de Groot), Said Moumane, Stefan Stam, Ken Wanatabe, Enrique Zschuschen, Rody Turpijn (71. Laurens Bianchi), Dennis Purperhart, Joes Blakborn, Bob Gehring, Tahir Akhamrane.

20 februari 2005 AFC – SVVSMC
Nadat ik afgelopen week met ons en zwagers gezin op de lange latten stond kon ik het na een reis van 11 uur toch niet laten om uit te waaien op Goed Genoeg. Koud was het, te weinig publieke belangstelling ondanks de drukte voor de deur vanwege de Rai. Stanley Menzo tegen John de Wolf, Ajax tegen Feyenoord, nee, AFC tegen SVVSMC. En vervolg
Overgenomen uit de Schakel. Het verslag werd toen geschreven door Ronald Koster.


Opstelling: Edwin van Holten, Joey Esionye, Said Moumane, Robert Gehring, Ken Watanabe (Uli Landvreugd), Mohad Zaoudi, Enrique Zschuschen, Joes Blakborn, Laurens Bianchi, Bobby Gehring, Tahir Akhamrane (Rody Turpijn)

19 september 2004: AFC ’34 – AFC 
Ik heb wel iets met bijgeloof. Ik eet al vanaf het begin van de competitie iedere zondag twee gebakken eitjes (hele dooier), voetbal een half uurtje met zoon Bas en Tijn en drink een kop koffie om 12 uur bij mijn zwager. En vervolg
Overgenomen uit de Schakel. Het verslag werd toen geschreven door Ronald Koster.  


Opstelling: van Holten, Esionye (Bianchi), Moumane, Stam, Geerlings, Watanabe, Zschuschen, Turpijn (Akhamrane), Purperhart (Zaoudi), Blakborn, Gehring.

5 december 2004 Turkiyemspor – AFC
Het begon allemaal zo lekker. Vanaf het eerste fluitsignaal liet AFC zien met welke intentie ze naar Turkiyemspor was gekomen. Het tempo lag hoog en de strijd werd aangebonden. Ali Bentohami stond sinds lange tijd weer in de basis en ook Lex Oosterling deed voor het eerst vanaf het begin mee. En vervolg.
Overgenomen uit de Schakel. Het verslag werd toen geschreven door Nick van Ommeren.


Opstelling AFC: Edwin van Holten, Joey Esionye, Stefan Stam, Joes Blakborn, Hans Geerlings, Robert Gehring, Bobby Gehring, Rody Turpijn, Tahir Akhamrane, Lex Oosterling. Ali Bentohami

29 augustus 2004 Blauw Wit – AFC
Een beetje moe van vaak niet te verteren oefenwedstrijden en toernooien door het hele land (volgend jaar spelen we gewoon ALLE oefenwedstrijden thuis op Goed Genoeg op ons zeer fraaie en nieuwe kunstgrasveld) verheugde ik mij niet alleen op de 1e competitiewedstrijd maar tevens op een ouderwetse Amsterdamse derby. Blauw Wit en KBV vormen nu de nieuwe hoofdklasser FC Blauw-Wit Amsterdam. Gepromoveerd via de nacompetitie naar de hoofdklasse. En vervolg.
Overgenomen uit de Schakel. Het verslag werd toen geschreven door Amel Vroege.


Opstelling AFC: Edwin van Holten, Joey Esionye, Said Moumane, Stefan Stam, Hans Geerlings, Joes Blakborn, Bobby Gehring, Ken Watanabe (69. Laurens Bianchi), Rody Turpijn (80. Tahir Akhamrane), Dennis Purperhart, Enrique Zschuschen