ADO'20 - AFC 0 - 1 met verslag

Stilte voor de storm…

Ook dit jaar deden we weer mee aan het 2e Gerrit van Hooff Memorial tournooi.

Helaas had uw scribent net te weinig tijd om het wedstrijdverslag van afgelopen woensdag fatsoenlijk op papier te krijgen maar zoals u reeds gelezen heeft werd de wedstrijd tegen het sterke Odin ’59 op penalty’s verloren. Hetgeen betekende dat we de ‘troost’ finale moesten spelen tegen de organiserende vereniging ADO ’20. 

‘Elk nadeel heeft z’n voordeel’ zei ooit ene Johannes Cruijff, het nadeel was dat we niet in de finale mochten spelen en zodoende de mooie schaal niet mee naar Amsterdam konden nemen. Het voordeel was dat onze jongens op een goede kunstgras mat mochten spelen ipv het verouderde kunstgras op het hoofdveld.

AFC begon in de volgende opstelling:
Doel:                   Patrick Zonneveld
Verdediging:     Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Jonathan Richard en Thomas van den Houten.
Middenveld:      Milan Hoek (aanvoerder) Kenny Teijsse en Yordi Teijsse.
Voorhoede:       Fouad Belarbi, Raily Ignacio en Melvin Grootfaam.

We konden helaas niet spreken van een ideale voorbereiding door de enorme file richting Wijkertunnel en waren vele jongens, materiaalman en scribent veel te laat aanwezig.

Ondanks de hevige westerstorm begon de wedstrijd gewoon op tijd en binnen 5 minuten werden er al 2 goed uitgevoerde aanvallen via oa. Fouad opgezet. In de 8e minuut was het een ADO’20 middenvelder die maar net naast het doel van Patrick schoot. Dat was de 1e waarschuwing zullen we maar zeggen. Het begin was duidelijk voor de thuisspelende ploeg die, relatief makkelijk, steeds de vrije man vond. We liepen en stonden op dat moment niet goed. Raily schoot in de 11e minuut nog wel rakelings over maar ADO’20 was sterker, feller en bijna doeltreffender. In de 13e minuut wordt de spits van de Heemskerkers aangespeeld in onze box en die nr. 20 (Mick Christophersen) speelde zich tussen 3 man prachtig vrij maar schoot, waarschijnlijk met z’n chocoladebeen, tot ieders verbazing naast.

In de 14e minuut krijgt AFC op 22 meter afstand van het vijandige doel een vrije trap en die werd op prachtige wijze verzilverd door Yordi Teijsse. De storm blijft rare curves geven aan sommige passes maar AFC pakt langzaam de draad op en wordt steeds gevaarlijker. In de 23e minuut krijgt Fouad een goede kans maar wacht dan net iets te lang om te schieten. Dalian Maatsen komt regelmatig gevaarlijk op aan de rechterkant en geeft een paar haarscherpe voorzetten. Melvin gaat er in de 35e minuut op z’n geheel eigenwijze vandoor maar speelt de bal net iets te veel voor ‘m uit… stilte voor de storm? In de 38e minuut een mooi steekhakje van Raily op Yordi die zo door kan lopen maar helaas net buitenspel stond. AFC blijft sterker en kan een prachtige aanval in de 44e minuut niet afmaken. Dat is nog steeds een dingetje…goals maken!…. Stilte voor de storm.

In de 2e helft blijft Jonathan Richard uit voorzorg achter in de kleedkamer en mag Johan Kulhan de rechtsback positie innemen hierdoor gaat Dalian Maatsen naar het centrum van de verdediging.
Ook nu weer zijn de eerste minuten van de 2e helft in het voordeel van de thuisspelende ploeg.

Onze keeper wordt een paar keer aardig op de proef gesteld. In de 52e minuut tikt Patrick een zeker lijkende goal op stijlvolle manier uit de bovenhoek tot corner. En ook deze corner maakt Patrick hoogstpersoonlijk onschadelijk.
In de 60e minuut vindt trainer Uli Landvreugd het tijd worden om enige wissels toe te passen. Thomas van den Houten wordt vervangen door Daily Groenewegen, Kenny Teijsse door Tiemen van Hezel en Melvin Grootfaam door Matthijs Jesse. Tiemen staat amper in het veld en wordt bepaald niet liefdevol omarmt door de nr 24 van ADO die gelijk mag inrukken van de scheidsrechter. Echter mag ADO’20 een vervanger inbrengen. AFC maakt gelijk gebruik van de snelheid van Matthijs Jesse die een paar keer goed gelanceerd wordt. In de 67e minuut een uitstekende actie van Dalian Maatsen met een pass op Matthijs Jesse die goed voor geeft op het hoofd van Yordi Teijsse echter wordt zijn kopbal ternauwernood van de lijn gehaald door een verdediger van ADO’20.

In de 75e minuut wordt Raily Ignacio vervangen door de jonge en actieve Sammy Gemmel.
Daily Groenewegen laat nog even wat van zichzelf zien middels een ziedend afstand schot die gepareerd wordt door de Heemskerkse doelwachter. In de 86e minuut kans voor Fouad die zich jammer genoeg verslikt in de bal. In de 88e minuut nog een voorzet van de aan zijn knie geblesseerd geraakte Matthijs Jesse op Yordi die het kopduel aan gaat met een verdediger en aan z’n hoofd geblesseerd raakt. Vlak na de blessurebehandeling van Yordi blies de uitstekend leidende scheidsrechter voor het eindsignaal.

Al met al een sportieve, goede wedstrijd waarin de kansen nog net niet benut werden
Laten we hopen en zeggen een soort stilte voor de storm…

We willen hierbij de voetbalvereniging ADO’20 nogmaals hartelijk bedanken voor de invitatie om mee te mogen doen aan het Gerrit van Hoof Memorial tournooi en de complimenten geven voor de uitstekende organisatie.