A-selectie op trainingskamp, dag 3

Zie ook nog dag 2: klik hier

Het is alweer de derde dag van het trainingskamp. Zoals een oud Hollands gezegde luidt:de tijd kent geen genade. Derhalve verzamelde iedereen zich om 10 uur bij het ontbijt, hetgeen neerkwam op een gemiddelde slaaptijd van 3 uur. Want na een enerverende Silver Spoon avond konden de deelnemers hun zenuwen de vrije loop geven en werd er goed gefeest aan het einde van Dag 2.

Bij het ontbijt werden de meest fabelachtige verhalen van de avond ervoor naar boven gehaald en werd er tevens volop gespeculeerd wie de ‘’dierbare’’ slipper van Edip Biberoğlu op mysterieuze wijze had laten verdwijnen.  Al met al straalde iedereen van vrolijkheid, plezier en vermaak ondanks het slaaptekort dat vrijwel de gehele selectie had opgelopen.

Desondanks was het belangrijk dat er met het oog op De Treffers goed werd getraind. Met deze belangrijke wedstrijd in het achterhoofd bezochten we de club C E Europa om de laatste training te volbrengen. Aan het hoofd van de charmante club die in 1907 werd opgericht in de wijk Gràcia stond een sympathieke (mede) Limburger. Na de training waar een aantal spelers uit voorzorg ‘’slechts’’ een gedeelte volbrachten was het tijd om terug te keren naar het prachtig gelegen hotel om aan de lunch te beginnen.

Na de lunch stond er nog een leuk uitstapje op het programma. Met de gehele ploeg en staf maakten wij ons op voor een Segway Tour langs de boulevard van de indrukwekende stad Barcelona. Na een korte uitleg kreeg iedereen zijn Segway en werden de eerste meters gereden. Eerst een beetje onwennig natuurlijk maar naarmate de meters vorderden wist iedereen (op een enkeling na) de tour zonder kleerscheuren te doorstaan.

Eenmaal aangekomen bij het hotel gebruikten de meeste spelers de tijd om alvast de koffers in te pakken of nog even snel een powernap te realiseren want om 19:00 moesten we ons verzamelen in de lobby voor het laatste diner die zou plaatsvinden in het culinaire restaurant genaamd: La Bodegueta Provenca. Het gezellige restaurant dat ook veel bezocht wordt door Spanjaarden bezorgde ons heerlijk eten en goede wijn. Aan het diner werd er teruggeblikt op het succesvolle eerste seizoenshelft en tevens vooruitgeblikt op de nog komende 16 wedstrijden. Verder wist Sem Wittenveen zich noemenswaardig te herstellen van de eerder misgelopen speech.

Aan het einde van de avond was de tank bij de meesten leeg en werd er met smacht uitgekeken naar de slaaptijd die er restte. Ongekend was het feit dat nog twee selectiespelers het konden opbrengen om een derde nacht er aan vast te plakken. Verder was de persoonlijke missie van Edip om zijn slipper terug te vinden en de hoofdverdachte aan te wijze op ludieke wijze geslaagd. 

Al met al kan er worden gesproken over een uiterst geslaagd trainingskamp, waarbij de groep hechter is geworden, de conditie is opgevoerd, de nieuwelingen zichzelf hebben overtroffen met goede speeches en ook de band is aangesterkt  tussen: de technische staf, bestuursleden, ereleden en de selectiespelers.

Op naar een succesvol 2017!

Sam Nijpels