A-selectie in Valencia

Dag 1
 

3 januari 2008: Het vlaggenschip van AFC meldt zich om 08:00 uur in het clubhuis. De complete selectie + staf + bestuur wordt ontvangen met een geweldig ontbijt. 

De avond voor het jaarlijkse trainingskamp is er te lezen op verschillende internetsites dat Schiphol veel vluchten cancelled vanwege de storm. Laten wij nou hier bij AFC vooraf op hebben ingespeeld waardoor wij vanaf Rotterdam Airport hebben geboekt. 

Om 9:45 komt de bus aan op het vliegveld van Rotterdam. Nadat we de tassen van Hans hebben ingescheckt kunnen wij met ze allen door de security. Nadat wij een uur later dan gepland plaats kunnen nemen in het vliegtuig zijn wij klaar voor vertrek. Iets opvallends wat de piloot ons vertelde was: ”Sorry voor de vertraging maar de vorige crew wilde niet vliegen met deze storm”. Met dit lekkere gevoel vertrokken wij.

Na een vlucht van een kleine 2 uur kwamen we aan in het zonnige Valencia. Direct een foto met de gehele trainingskamp ploeg en op naar het complex voor de komende dagen.

Direct bij aankomst van ons schitterende complex maakten wij ons klaar voor de 1e training. Een perfect grasveld ligt voor ons klaar in de Spaanse zon. Een rondo, pass trap, positiespel en een loopje van 10 minuten maakte de 1e training in Valencia compleet.

De hotelkamers waar wij na de training introkken zijn meer dan goed. Er zijn weer een paar mooie koppels bij elkaar op de kamer gezet.

Het diner wat hierop volgde was prima en de buikjes waren gevuld. Na een korte bespreking van trainer AW kozen een aantal spelers voor een klein biertje en de rest zocht de kamer op. 

Op naar een nieuwe dag in Valencia

Dag 2

De zon meldde zich weer met een graadje of 22 en na het Spaanse ontbijt was het tijd voor de derde training in het nieuwe jaar en alweer de tweede op Spaanse bodem. Cor Middelkoop en zijn kornuiten hadden zich als vroege vogels gemeld op het trainingscomplex en voor de complete selectie de shuttle run uitgezet. De spelers konden hun borst nat maken. 

De trainer kon terugkijken op een geslaagde test. Na deze loop werd de training afgesloten met een 4 tegen 4 en zo kon ook trainingsdag twee worden gevinkt. 

Het middagprogramma was vrije invulling en de selectie gebruikte deze tijd dan ook nuttig om de sauna, het strand, het golfterrein of de tafeltennistafel op te zoeken. Voorzitter Ad nam van de gelegenheid gebruik om Koen Bosma en Matthijs Jesse op het golfterrein onder handen te nemen en hen wat bijles te geven. 

Na het avondeten was er vrij programma en werd er onder andere een kaartje gelegd in de lobby van het hotel onder de bezielende leiding van Henk Bijlsma. Verder werd er hier een daar een drankje genuttigd, maar snel daarna kropen de spelers onder de wol om zichzelf zo goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen Be Quick. 
Eelke de Graaf
 

Dag 3

De warme Spaanse zon begroet alle spelers wederom op de een na laatste dag van het trainingskamp in Valencia.

Fantastische omstandigheden voor de wedstrijd tegen Be Quick. 

De grasmat ligt er top bij en de spelers starten na een heerlijk ontbijt dat iedere ochtend klaarstaat met de standaardprocedures voor een wedstrijd, masseren, tapen en alles gereed maken om te starten.

Na een mooie 4-1 overwinning in een vriendschappelijke maar fanatieke wedstrijd zijn de spelers klaar het ' voetbal ' gedeelte van het trainingskamp en mogen er eindelijk wat biertjes en wijntjes genuttigd worden. 

Onder de Spaanse zon kiezen de meeste spelers ervoor om gezamenlijk lekker te ontspannen op het terras bij het hotel met hapjes drankjes en vooral veel ' bitcoin ' gesprekken onder leiding van de Bitcoin broers, Koen en Tom. 

En dan is het om klokslag 21:00 tijd voor de Zilveren Spoon, traditie bij AFC en een mooie gelegenheid om het trainingskamp af te sluiten.

Waar veel jongens peentjes aan het zweten waren op hun speech, werd het een memorabele avond vol met emotionele, grappige en serieuze speeches. Waarbij Dennis Gentenaar de avond volledig maakte door midden in het restaurant te gaan hakken en de hele zaal meekreeg. 

Milan Hoek werd winnaar van de avond, met een zeer vermakelijke speech waarbij hij gebruik maakte van veel humor.

Na het eten zijn alle spelers en begeleiding naar Maya gegaan, een van de grootste discotheken van Valencia. Het werd laat, heel laat, de laatste spelers druppelde om 6:00 het hotel binnen. Een geluk bij een ongeluk, de vlucht naar Amsterdam had 3 uur vertraging, dus het ontbijt was niet om 7:00 maar om 9:30. 

 

Dag 4 in Valencia

Milan Hoek was de trotse winnaar gisteravond op het traditionele Silver Spoon diner. Alle nieuwe spelers hielden een speech en die van Milan was volgens de aanwezigen de beste!
Op de foto vlnr: Koen Bosma, Tom van den Brink, Patrick Zonneveld, op de schouders Milan Hoek, Johan Kulhan, Melvin Grootfaam en Marien Willemsen.
De avond was een mooie afsluiting van een geslaagd trainingskamp. Vandaag vliegt de selectie weer terug naar Amsterdam Schiphol.

Dag 3 in Valencia
AFC heeft de oefenwedstrijd tegen Derde Divisionist Be Quick 1887 (Groningen) met 4-1 gewonnen. Raily Ignacio miste een penalty, waarna Be Quick de score opende, 0-1.
Opnieuw kreeg AFC een penalty die nu door captain Magid Jansen werd benut. Daarna scoorden voor AFC Raily Ignacio en Matthijs Jesse en bepaalde opnieuw Ignacio uit een mooie voorzet van Jesse de eindstand op 4-1.
Alle selectiespelers van AFC die blessurevrij waren kwamen in het veld.

 
AFC voor de aftrap tegen Be Quick
Staand vlnr: Patrick Zonneveld, Raily Ignacio, Melvin Grootfaam, Johan Kulan, Thomas van den Houten, Magid Jansen.
Zittend vlnr: Koen Bosma, Marien Willemsen, Rob Rietveld, Derre Kwee, Mark van den Bogaart

Dag 2 in Valencia


AFC tijdens de training van vanmiddag op het veld naast het hotel.


De trainings-accommodatie bij het hotel waar AFC verblijft en morgen de oefenwedstrijd tegen Be Quick Groningen zal worden gespeeld.

Dag 1 in Valencia

AFC's A-selectie en begeleiding is met een vertraging van 1½ uur als gevolg van de storm vertrokken naar een zonovergoten Valencia. 
Voor geïnteresseerde AFC'ers  hierbij een kopie van het programmaboekje.
A.s. vrijdag speelt AFC ter plekke een oefenwedstrijd tegen Be Quick uit Groningen.


Eerste training in Valencia, 3 januari 2018.
Zittend vlnr: Joey Potveer, Magid Jansen, Dean Huisman, Matthijs Jesse, Marien Willemsen, Milan Hoek, Koen Bosma, Hjalmar Oomens, Eelke de Graaf.
Staand vlnr: Tarek Kharboutly, Raily Ignacio, Thomas van den Houten, Rob Rietveld, Jeroen Brussee, Said Moumane, André Wetzel, Dennis Gentenaar, Tom van den Brink, Johan Kulhan, Ilias Zaimi, Sam Nijpels, Derre Kwee, Patrick Zonneveld en Melvin Grootfaam.