Pim van de Meent overleden

Pim van de Meent overleden

In Memoriam

Afgelopen vrijdagochtend werd AFC overvallen door het toch nog onverwachte overlijden van onze oud-trainer van AFC 1, jeugdtrainer en sportparkmanager, lid van AFC ’s Zilveren Ploeg en winnaar van de Mr. Henne Boskamp Nobelprijs in 1989, Pim van de Meent, op de leeftijd van 84 jaar.

Vele AFC’ers bewaren hele prettige persoonlijke herinneringen aan Pim  en dat geldt zeker ook voor ondergetekende.

In mijn periode als jeugdvoorzitter konden wij altijd een beroep op Pim doen. Pim heeft vele wedstrijden voor ons bekeken waarbij zijn kennis en ervaring zeer goed van pas kwam. Samen met de jeugdcommissie hebben wij lange avonden met Pim gezeten. Deze avonden waren altijd erg gezellig en ik kijk daar dan ook met veel plezier op terug.

Pim’s echtgenote Netty was gedurende 15 jaar pachter van ons clubhuis, hun dochter Caroline werkte ieder weekend met haar moeder mee en hun zonen Marcel en Ronald speelden hun hele jeugd in alle standaard jeugdelftallen. Zowel Marcel als Ronald bereikten AFC’s Eerste elftal, Ronald speelde zelfs 186 wedstrijden in AFC 1. Pim was daar hartstikke trots op, maar op zijn Pim’s liet hij dat nooit merken.

Hoe Pim van de Meent AFC in zijn leven heeft beleefd is opgeschreven door twee van onze clubgenoten, Bobby Gehring in de AFC-Persmap van 2013 en door Machiel van der Woude eerder dit jaar in ons nieuwe magazine de AFC’er. Beter dan deze bijgaande portretten van onze zeer gewaardeerde en markante oud-trainer kan ik het als uw voorzitter niet verwoorden.

AFC zal Pim van de Meent met zijn enorme verdiensten voor onze club nooit vergeten.

Wij condoleren Netty, Caroline, Marcel en Ronald en naaste familie met het overlijden van onze grote vriend Pim en wensen hun heel veel sterkte. Rust zacht Pim.

Brian Speelman,
voorzitter AFC.

Schermafbeelding 2022 12 07 kop4