AFC Vr. 1 - Ajax Vr. 1 beker verslag

Na tweemaal promotie en het nu weer meedoen voor een mogelijke volgende stap naar de Hoofdklasse, stond afgelopen dinsdagavond voor AFC VR1 de halve finale voor de Beker op het programma. 

Na het doorkomen van de poulefase en 3 overwinningen in de volgende rondes (op Limmen, Velsen en DWOW), hadden onze Vrouwen de op papier lastigste maar ook mooiste tegenstander geloot: AJAX VR1 (Amateur vereniging). Natuurlijk een prachtige  Amsterdamse Beker-kraker tegen dit team bestaande uit o.a. oud-AJAX 1 spelers en ex internationals.

 

Na het welkomstwoord en aankondigingen van de opstellingen door gelegenheidsspeaker Wiebe (dank!), zag een volle tribune AFC voortvarend aan de wedstrijd beginnen.

Door goed druk zetten werd de bal hoog op het veld veroverd en lag de bal na een goede afronding door Linda al in de 2e minuut in het mandje: 1-0 AFC. Maar de zeer ervaren tegenstander had wat meer tijd nodig om in de wedstrijd te komen. 

Na een lichte touché en valpartij in AFC strafschopgebied legde de scheidsrechter de bal 15 minuten later al op de stip. Deze penalty werd goed benut en was de verdiende voorsprong verdwenen, en stond er 1-1 op het scorebord.

AFC bleef goed voetballen en liet zich niet imponeren, wat resulteerde in goed veldspel en nog een aantal mooie aanvallen. Dit spel werd beloond met de 2-1 uit een prachtige aanval, afgerond door Robin. Met veel vertrouwen werd met deze stand de kleedkamer opgezocht.


Na rust had AJAX de veldbezetting iets aangepast en begon met het betere spel in de 2e helft. Na al wat dreiging volgde een gevaarlijke aanval waarbij in eerste instantie nog de lat werd geraakt, echter de rebound werd hard en koelbloedig het net in gevolleerd: het stond weer gelijk.

De laatste 25 minuten hadden onze AFC Vrouwen weer het betere van het spel, met verzorgd aanvalsspel en een aantal goede kansen op de 3-2. Een discutabel moment op de rand 16m werd echter door de man in het zwart weggewuifd, waardoor het aandringen van AFC niet werd beloond met de toch wel verdiende winnende treffer: eindstand 2-2.

De spanning steeg omdat penalty’s het uitsluitsel moesten gaan geven deze avond. AJAX bleek de meest ervarene in deze strafschoppenserie en dus gaat de Bekerfinale helaas aan de neus van onze AFC Vrouwen voorbij.


Het ruim aanwezige publiek is deze avond getrakteerd op een zeer goede en erg spannende wedstrijd. Zeker een visitekaartje voor het vrouwenvoetbal en een mooie bevestiging van de flinke ontwikkeling van het Meiden/Vrouwenvoetbal binnen AFC.

We wensen onze dames veel succes bij het bereiken van de Nacompetitie, met hopelijk promotie naar het een-na-hoogste Amateurniveau, de Hoofdklasse, als gevolg.

SY

Voor foto’s van Tom Poederbach klik hier.