125 Jaar AFC in Beeld: 1962

Het eerste elftal van onze AFC speelt zaterdag 8 februari 2020 de laatste competitiewedstrijd op het Hoofdveld van het ‘oude’ sportpark Goed Genoeg dat op 6 oktober 1962, bijna 58 jaar geleden, door burgemeester G. van Hall van Amsterdam feestelijk werd geopend.

De eerste thuiswedstrijd van AFC 1  op  Goed Genoeg werd toen  een week later op 14 oktober 1962 in de KNVB 1e Klasse gespeeld tegen HFC uit Haarlem.

Die openingswedstrijd werd tot teleurstelling van AFC met 0-1 verloren, maar AFC 1 behaalde dat seizoen wel voor de eerste keer het Kampioenschap van de KNVB Eerste Klasse A, destijds de hoogste Klasse bij de amateurs! In de laatste wedstrijd van dat seizoen werd thuis gewonnen van OSV met de 16-jarige Robbie Rensenbrink in de gelederen en kon de kampioensvlag worden gehesen. Zie op bijgaande foto de kampioensploeg van dat seizoen.
AFC Kampioen KNVB 1e Klasse A, seizoen 1962-1963

Zittend vlnr: Bennie Roode, Simon Kraaipoel, Jos Kemna, Rob Duis en Rob Brouwer.
Staand vlnr: Cees den Braven, Tonny van Straaten, Nico van Til, Ton van der Valk (EC), Jaap Draisma, doelman Henk Teiwes jr., Cees Bouwens, Frans Kat en Rolf Leeser (EC).

Tot en met het seizoen 2006-2007 bleef dit ‘oude’ Hoofdveld in tact, maar aan het einde van dat seizoen moest het ontmanteld worden als gevolg van een herindeling van ons sportpark en op 23 september 2007 werd bij de wedstrijd AFC – DWV een nieuw Hoofdveld met nieuwe tribunes in gebruik genomen.

Ook op dit veld werden grote sportieve successen geboekt. In 2010 het Kampioenschap in de KNVB Hoofdklasse A met promotie naar de nieuwe Topklasse, in 2014 het Kampioenschap van Nederland bij de zondagamateurs, in 2016 kwalificatie voor de nieuw ingestelde KNVB Tweede Divisie en vorig jaar, op 5 mei 2019 het Algeheel Kampioenschap van Nederland bij de KNVB amateurs!!

En dan nu zaterdag aanstaande 8 februari 2020 de laatste thuiswedstijd van AFC 1 op het ‘oude’ sportpark Goed Genoeg tegen Rijnsburgse Boys, aanvang 14.30 uur. Wij hopen dat veel AFC’ers deze historische wedstrijd onze spelers van AFC 1 komen ondersteunen. Tot zaterdag!!!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Archiefcommissie van AFC, in het kader van AFC 125 jaar. Bekijk hier alle artikelen, foto's en video's rond het jubileum.