Verslag - MO13-1 Knallen!

21 mei 2023

Het is spannend in de poule van de MO13-1. AFC en Purmerend staan nog steeds gelijk in punten en de beslissing zal dus in de laatste wedstrijden plaats gaan vinden. Always Forward (de nummer 4 in deze competietieronde) was de eerste hindernis die overwonnen moest worden en die wilden natuurlijk revanche na de eerdere verloren wedstrijd in Hoorn.

Onze toppers leken in het begin helaas het Hemelvaartstoernooi van twee dagen eerder nog in de benen te hebben. Dat was zowel te zien bij de warming-up alsmede in de eerste helft. De pit ontbrak een beetje, veel ballen op goal van buiten de 16 en te vaak recht op de keeper af. Maar uiteindelijk viel laat in de eerste helft toch de 1-0. AFC had verre weg het meeste balbezit en Always Forward kwam er zelden uit. Een terechte voorsprong dus, alleen hadden het er veel en veel meer mogen en kunnen zijn.

In de rust was er snel even wat limonade en een bevlogen coach die probeert de focus toch weer even aan te brengen. Koffie en thee op de tribune en een heerlijk zonnetje zorgen voor een geweldige ambiance voor de tweede helft. Komt AFC toch nog in de problemen of maken we deze klus af?

De druk van AFC nam gelukkig alleen maar verder toe en met maar liefst vier goals! (allemaal dus!) nam onze gelegenheids super spits uiteindelijk de drie punten mee naar de zuidas; 4-0 eindstand. Geheel verdiend! Geen wolkje aan de lucht.

Volgende week nog 1 wedstrijd te gaan tegen SV Hoofddorp en als we die winnen zijn we kampioen in de hoofdklasse A! Vervolgens zullen we dan op 10 juni met zijn allen het eerste Final League toernooi bij de KNVB beleven. In de eerste week van juni zullen we hier meer informatie over ontvangen en met jullie delen. Wat duidelijk is, is dat deze nieuwe opzet van de KNVB is bedoeld om het damesvoetbal nog meer te promoten. Maximaal 8 ploegen zullen gaan strijden om het MO13 kampioenschap van Nederland. Super cool dus! Mochten we toch tweede worden dan nog zal er ook een toernooi zijn, maar dan niet bij de KNVB. Deze 10 juni dus absoluut vrijhouden!

Voor nu, goed trainen komende week en gewoon lekker de focus op de aankomende wedstrijd. Dan volgt de rest vanzelf! Knallen dus! Succes meiden!

Dennis

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site