Verslag - MO13-1 AFC Hemelvaartstoernooi

19 mei 2023

Het was heerlijk voetbalweer en de sfeer zat er goed in op sportpark Goed Genoeg. Bijna 50 teams en 30 verenigingen deden mee aan dit grote meidentoernooi en ook onze toppers hadden een mooi vol programma tegen sterke tegenstanders en rivalen uit fase 3 en 4.

Tijdens deze dag deden ook onze nieuwe spits en keeper voor komend seizoen mee. Demi gaf meteen haar visitekaartje af door topscorer te worden en bijna bij alle goals betrokken te zijn. Nienke stond vol passie en overgave te keepen, had een paar heerlijke reddingen en voetbalde heerlijk mee. Topaanwinsten voor komend seizoen dus!

De groepsindeling was als volgt:
AFC
CJVV
Desto
HZM‘22
Zeeburgia

De eerste wedstrijd was tegen Zeeburgia. AFC ging meteen sterk van start en leek zich bewust dat er maar 25 minuten gespeeld zou gaan worden. De dames hadden er duidelijk zin in en behaalde meteen een mooie 3-0 overwinning.

De tweede wedstrijd tegen HZM‘22 was pittig en verliep wat moeizaam. De focus was even weg en HZM kreeg een paar geweldige kansen die gelukkig voor AFC net over of naast gingen. Uiteindelijk kwam de verlossende 1-0 voorsprong voor AFC, maar we waren blij dat deze wedstrijd werd afgefloten. De boodschap was duidelijk:, zonder focus maken we het onszelf lastig, want de kansen creëren we altijd.

De derde wedstrijd was tegen Desto. De koploper in de hoofdklasse van fase 3 (op doelpuntensaldo werd AFC toen 2e) en ook nu staat Desto in de midden divisie op de eerste plaats en komen we ze waarschijnlijk tegen tijdens de Final League op 10 juni.

Ook Desto had alle partijen gewonnen dus dit was de belangrijkste wedstrijd. AFC wist wat het te doen stond, maar had toch moeite met de verdediging van Desto die super goed staat. Het zijn ook bijna allemaal wat oudere dames, die volgend jaar naar de MO15 gaan. Toch kwam AFC op een mooie 1-0 voorsprong en waren er veel kansen. Desto bleef dreigend en met nog paar minuten te gaan kwam het na een afstandschot van Desto op 1-1. Hoewel AFC beter doelsaldo had en de wedstrijd uit had kunnen spelen, gingen de meiden toch voor de overwinning. Karakter! Dankzij een mooie actie aan de linkerkant kwamen we in het strafschopgebied, waar na een overtreding (wel/niet penalty) de bal door de scheids op de stip werd gelegd. Onder grote druk werd de bal er schitterend in geschoten. Eindstand: 2-1! Goed gedaan meiden, maar dat beloven nog wat pittige potjes te worden de komende weken.

De laatste wedstrijd was tegen CJVV. Het programma was wat aangepast door, maar de leiding van CJVV had dit niet goed doorgekregen. AFC stond klaar op veld 1 voor de laatste aftrap, maar er was geen CJVV te bekennen. Zij dachten dat ze pas over 45 minuten aan de beurt waren en hadden alvast lekker een frietje, kroketten en frikandellen besteld. Na wat vertraging begonnen we dus aan laatste wedstrijd. AFC was super gretig en onze toppers waren steeds beter op elkaar ingespeeld. De eindstand was 5-1 en daarmee werd AFC winnaar in de MO13 poule van dit mooie toernooi!

Dennis (en foto’s van Debby)
 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site