Verslag - Oude Meester

15 mei 2023

Op dit moment is er een tentoonstelling met werken van de schilder Johannes Vermeer die weliswaar een klein, maar zeer fijn oeuvre heeft geschapen. Overigens is er naar aanleiding van deze tentoonstelling binnenkort een zeer interessante documentaire op televisie, Dichtbij Vermeer, die ik zeer kan aanbevelen-maar dat terzijde.
De oude meester wist op het vaak niet eens zo grote doek met grote precisie werken te schilderen die nu nog steeds grote bewondering oogsten, zeker van de echte kenners.
De eerste minuten tegen de Geuzen verliepen tamelijk rampzalig: ondanks de aanwezigheid van een min of meer echte keeper, Uri, stonden we al snel op een  achterstand van 2-0.
Maar daar was dan de oude meester, die in twee ragfijne passes met Amit in stelling bracht, die alleen voor de keeper niet faalde. Na de 2-2 ging het redelijk gelijk op: de uitvallen van de Geuzen waren gevaarlijk, maar de backs Ugur en Ton wisten dat te beteugelen, en de vrijgekomen ruimtes op links en rechts werden door Theo en Ward benut voor aanvallende initiatieven. Jammer genoeg leverde het combinatiespel niet de beloning op die zeker in deze fase verdiend zou zijn geweest.

Na rust ging het al snel mis: een nieuwe aanvaller wist handig de buitenspelval, die telkens te laat dichtklapte, te omzeilen en liet Uri kansloos.
Maar nu wist Elja Amit te lanceren met een subtiele dieptepass, zodat we weer op gelijke hoogte kwamen.
Meteen daarna echter ging het weer fout. Te lang lopen met de bal, blijven draaien, niet de vrijstaande mensen aanspelen en vervolgens de bal aan de tegenstander meegeven zorgde voor de 4-3. En daarna ging het telkens weer opnieuw mis met buitenspel, door te laat instappen of achter Dick, de laatste man, het buitenspel op te heffen, nou ja, nogal dom dus allemaal – en stond het zomaar 7-3.
Toen slingerde Alex een corner voor doel, en daar, in de kleine ruimte, stond dan opeens weer de oude meester, die bijna achteloos de bal ineens op de voet nam en onhoudbaar binnenschoot. Om in te lijsten.
Toen kwam ook nog de oudste meester het veld in. Dat de Geuzen ook nog een rollertje binnenwerkten, was slechts voor de statistieken.
Nou ja, het weer was prachtig, Jos was er weer eens, Twan hield al een balletje hoog, Mario is er volgende week weer bij, Eddy traint al weer, kortom, tijd voor de oude meesters om naar het museum te gaan en Nieuwe Meesters de ruimte te geven. 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site