Verslag - Jammer, maar toch

8 mei 2023

   Na de treurmars van de laatste wedstrijd had Opsteller Ton er nog maar eens op gewezen dat wij voetballen voor ons plezier, soms ook voor dat van de tegenstander en dat daarbij een scheidsrechter de dienst uitmaakt.
Zo begonnen we welgemoed op de strakke grasmat van Overamstel aan de wedstrijd. Na het aftasten in het begin, maakte Amit zich op de van hem bekende wijze vrij buiten het strafschopgebied en plaatste de bal daarna loepzuiver in de bovenhoek. Een werelddoelpunt dat helaas als inspiratie zou dienen voor de spits van Overamstel, bleek later.
Terwijl de wedstrijd redelijk onder controle leek, was er opeens die spits die zich handig losmaakte van Ugur en neerging in het strafschopgebied. Strafschop dus. DJoost, die nu een keer zijn voeten en handen liet spreken, had de bal bijna klem, maar toen toch weer niet.
GAlex controleerde het middenveld, maar zag te weinig beweging bij de aanvallers, waardoor we het spel maar moeizaam verplaatsten.
Maar een nieuwe aanval: MotM Hein speelde Eduardo van achteruit aan, die zag Amit vertrekken en gaf de bal mee. Zo’n kans hoef je hem niet te geven en de 1-2 was een feit. Maar helaas niet voor lang: de spits van Overamstel, draaide handig weg en schoot de bal óók in de kruising.

In de tweede helft ging Mario de spits in en werd daar een paar keer fraai gelanceerd, maar jammer genoeg zonder resultaat. Theo schoot een bal op de lat en via de keeper weer het doel uit, BAlex lobde nog eens subtiel op de lat, kopte sterk in na een voorzet van Mario, de paal werd geraakt en zo hadden we heel wat keren kunnen scoren.
Jammer genoeg deed de tegenstander dat wel een paar keer, met snelle uitbraken waarbij onze verdediging op meters werd geklopt en DJoost meestal kansloos was.
De goed leidende scheidsrechter had het moeilijk met zijn eigen ploeg en dreigde de fluit neer te leggen, maar bleef toch. Na een veel te fanatiek duel zag hij zich genoodzaakt de beide boosdoeners weg te sturen voor een afkoelingsperiode, waardoor we meer ruimte kregen en zelfs een beetje de druk konden opvoeren.
Moeilijk blijft het toch wel, de overspannen reacties van een aantal spelers; zowel medespelers als tegenstanders zouden een cursus “Anger Management” goed kunnen gebruiken. Misschien dat we dit soort misplaatst fanatisme en gezeur beter aan de spelers van Ajax en PSV kunnen overlaten.
Enfin, het was buiten aangenaam bij Overamstel, en daarna bij Real Sranang, waar onze vrienden van de 45+1 van het veld werden gespeeld. Onder het genot van een blikje bier en een broodje hete kip, keken we verbaasd toe hoe iemand door het lint ging, en dat bij een stand van 8-0, in de hete zon. Er was enige herkenning langs het veld, hopelijk leidend tot zelfreflectie. 

Anger management, dus, ook daar. 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site