Verslag - MO13-1 De laatste horde

20 april 2023

Sportpark Goed Genoeg vormde het strijdtoneel tussen onze toppers en de dames uit Schagen en is de laatste wedstrijd in de aanloop naar de kraker volgende week tegen Purmerend. We moesten de dames uit Noord-Holland echter niet onderschatten, niet alleen staan ze vierde in de pool maar ze zijn groot en sterk, waardoor onze aanval zeker in de tweede helft tijdens onze eerdere ontmoeting weinig kansen had.

Het was weer een heerlijk stralende voetbalmiddag en de dames hadden er zin in; dat was duidelijk. De warming-up werd goed uitgevoerd en Schagen was wat later op het veld (zijn toch afstanden zo vroeg in de ochtend). Onze trouwe fans namen plaats achter de dug-out, en sommige gingen er zelfs onder een goaltje langs de zijlijn bij liggen. Ja, ja een heerlijke plaats natuurlijk zo lekker op het koude veld met een lente zonnetje erbij. Je voelt dat iedereen meeleeft en uitkijkt naar de wedstrijd van volgende week (zelfs de Coach van Schagen wenste ons geluk toe), maar eerst deze nog. 

Het spel speelt zich vrijwel vanaf de start volledig af op de helft van Schagen, en al snel valt de 1-0.  De combinaties komen goed door, speelsters blijven scherp en er komen steeds meer kansen. De bal verplaatst zich in rap tempo van links naar rechts en er onstaan gaten in de defensie van Schagen. Onze top achterhoede maakt steeds meer gebruik van deze gaten en sluit mee aan naar voren. Geen houden aan voor Schagen. De druk wordt alsnaar groter en groter en met een paar prachtige goals is het 5-0 met de rust. 

In de tweede helft meer van hetzelfde. Schagen graaft zich in en probeert de druk van AFC op te vangen. Uiteindelijk spelen we de wedstrijd professioneel en rustig uit, sparen onze krachten voor volgende week (althans dat neem ik aan) of moet je zeggen dat we vergaten het doelsaldo over de twee cijfers te brengen…; maar het moet ook gezegd Schagen heeft een uitstekende keepster die er erg veel heeft uit gehouden; AFC loopt uiteindelijk nog wel uit naar een prachtige  7-0 overwinning en daarmee behaalt ze een positief doelsaldo van 5 goals ten opzichte van Purmerend dit weekend.

Volgende week dus deze topper tegen Purmerend. Mochten we die winnen dan is de kans groot dat we op 10 juni mee mogen doen met het eind toernooi van de KNVB, waar alle hoofdklasse meiden winnaars van Fase 4, bij de KNVB in Zeist tegen elkaar zullen strijden on de bokaal met de grote oren. Wat een leuke unieke ervaring zou dit zijn voor onze toppers. Worden we tweede dan zal er alsnog bij een andere club een prachtig meiden toernooi zijn, dus whatever happens, we gaan een paar mooie voetbal weken tegemoet, hopelijk ook met lekker weer! 

Laten we daarom gewoon goed blijven trainen, focus houden en volgende week met passie, strijd en team spirit de uitdaging voor de eerste plaats aangaan. Samen kunnen we iedereen aan. De laatste horde is genomen. Purmerend: here we come!

Dennis
(& foto van Debby + Dennis)


Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site