Verslag - MO13-1 Strijdplan

7 april 2023

Zaterdag 1 april stond de thuiswedstrijd tegen ASV de Dijk MO13-1 op het programma. De uitwedstrijd hadden wij gewonnen (0-6), een terechte, makkelijke overwinning, wel dient erbij gezegd te worden dat dit tegen 10 speelsters was…. Iedere wedstrijd is nu een “finale” omdat het doelsaldo wel eens bepalend kan gaan worden voor het kampioenschap. De opdracht was dus winnen en het liefst met veel doelpunten!

Onze toppers begonnen de wedstrijd scherp, de bal ging lekker en makkelijk rond en de Dijk kwam er niet echt aan te pas. Zoals bijna bij alle wedstrijden speelden we op de helft van de tegenstander en dicteerden wij het spel. Het wachten was op eerste goal en gelukkig viel deze snel, 1-0 voor en dat smaakte natuurlijk naar meer.

Alhoewel de Dijk onder druk stond en wij de betere partij waren, waren zij zeker niet ongevaarlijk. Ze loerden op de counter en dat was een goede tactiek, want voorin hadden zij een paar gevaarlijke, snelle speelsters! De AFC supporters wachtten en hoopten op meerdere goals, maar het tegenovergestelde gebeurde, de Dijk brak een aantal keer gevaarlijk uit met als gevolg een 1-2 ruststand. Uw verslaggever vond dit niet eens onverdiend, maar vrolijk werd hij er niet van.

Gelukkig hebben wij coach Ruben en hij was niet in paniek. In de rust besprak hij het strijdplan en zette de puntjes op de i. Kan ook zijn dat hij wat in de thee gegooid heeft, want de 2e helft kwam de Dijk er niet meer aan te pas en was het begin, het midden én het einde voor AFC. Echt weer genieten. Eindstand 6-2, missie geslaagd.

Komende zaterdag tegen Zeeburgia MO13-1, van oudsher een lastige tegenstander en dus op voorhand een zware pot. Maar ook deze zal gewonnen moeten worden willen wij kans blijven maken op het kampioenschap. Ik heb er alle vertrouwen in!

Joost
(& foto van Debby)

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site