Verslag - Meer dan pech

3 april 2023

Het blijft wonderlijk maar ook wel een beetje triest: voor de tweede keer in korte tijd raakt een van onze spelers geblesseerd, dit keer vooral door onbesuisd inkomen van de tegenstander. En dan diezelfde tegenstanders die alleen maar bezig zijn met hun eigen wedstrijd en weinig oog hebben voor het feit dat de zin om te voetballen dan wel een beetje weg is. Menno, want daarom gaat het, had al prachtig gescoord, wegdraaiend bij de tegenstander, na een bekeken passje van JanHein die op het middenveld Elja ondersteunde. Het werd 1-1 uit een afgeslagen corner, een schot vanaf de zestien die gelegenheidskeeper Hein te machtig was – Hein die overigens inventief en sterk keepte!
Terwijl Menno het uitschreeuwde, nadat hij vanachter op onderuit was geschoffeld, scoorde Amit, die alert reageerde. Dit betekende onrust op het veld, terwijl Menno door de (zieken)broeders Zomer werd weggedragen.
Het was een onverkwikkelijk einde van een helft waarin Roda wel sterker was, maar niet tot kansen kwam.

Na veel oponthoud en wisselingen gaf de tweede helft hetzelfde beeld: Roda in de aanval, maar onder leiding van de teruggekeerde Dick Billie hield de verdediging stand. Mario, Daniello, Eduardo natuurlijk werkten alles weg, het middenveld met JoostP, Ton en Theo hield het overzicht en Ward rende zich voorin een versuffing. Toen de 2-2 viel, een onhoudbaar schot na matig ingrijpen, leek het een kwestie van tijd tot de beslissing zou vallen in het voordeel van Roda. Maar een razendsnelle aanval van Amit, die het overzicht behield, stelde JoostP in staat de 3-2 binnen te tikken. Niks op aan te merken, en de druk op AFC en de scheidsrechter van dienst nam toe, maar beiden lieten zich niet intimideren en trokken de winst over de streep.

Wel fijn dat alle Rodezen na de wedstrijd kwamen bedanken voor de fijne leiding en het eerlijke fluiten. Zo hoort het ook.
En mogen de slidings in het 45+ voetbal worden afgeschaft ?

Menno veel sterkte en tot snel op de ZiekenBank, naast Twan en Eddy, die al voorzichtig met het vogende seizoen bezig zijn.

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site