Verslag - MO13-1 Tegenwind in Hoorn

31 maart 2023

Het was een vroege zaterdagochtend in Hoorn bij Always Forward. Heb je wat aan je dag. :)

Het zonnetje scheen, maar de wind zorgde meteen voor belangrijke strategische voetbalkeuzes. Eerste helft wind mee of toch wind tegen. Van afstand schieten of juist niet. Bal laag houden en controleren. Hoe dan ook, de ouders hadden er zin in; de koffie was weer prima en onze toppers wilden meteen vanaf het begin druk zetten en voor de doelpunten gaan.

Onze dames namen vanaf de aftrap meteen het initiatief en gingen op zoek naar doelpunten. Scoren moet echter geen obsessie worden, want we moeten waken om te gehaast te handelen en alleen nog maar het goal te zien. Goed overspelen en collectief blijven spelen is vaak de betere oplossing. Ook deze ochtend waren er een paar momenten waarbij speelsters die in een veel betere positie vrij voor het doel kwamen, werden overgeslagen. Het is daarom belangrijk om goed om je heen blijven  te kijken, want goed kijken is net zo belangrijk is als hard kunnen schieten; 0-4 rust.

Na rust, hadden onze dames de befaamde Noord Hollandse tegenwind en deze wind in combinatie met onze tweede helft focus waarbij alles allemaal een stukje rustiger lijkt te gaan, zorgde voor minder doelpunten  maar toch voor een prima einduitslag: 0-6.

Al met al prima wedstrijd en volgende week thuis tegen De Dijk. Met 7 wedstrijden gespeeld en nog 7 wedstrijden te gaan staat AFC MO13-1 voorlopig op een mooie tweede plek in de competitie.

Voor de komende periode gaan we selectief loten voor de keepers en Feline heeft zich al vrijwillig opgegeven voor de eerst volgende wedstrijd. De keepers krijgen tijd-compensatie en het ziet ernaar uit dat we volgend seizoen een vaste keeper zullen krijgen. Fingers crossed! Hopelijk is dit dus de laatste keepers-ronde, dus geniet er nog maar even van!  Straks kan het niet meer en komt de vraag, mag ik deze week keepen.

Laten we vooral met plezier blijven voetballen, ons zoveel mogelijk blijven ontwikkelen, kritisch blijven op jezelf en je verbeterpunten pakken. Heb vooral ook respect voor elkaar, het team en de club. We doen dit samen en voor elkaar en laten we het ook samen vooral leuk hebben.

Dennis
(& foto’s van Debby)

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site