Verslag - MO13-1 De achtervolging is ingezet!

24 maart 2023

Het was een mooie zaterdagochtend in Bussum; alle parkeerplekken waren bezet; de ouders hadden er zin in; de zonnebrillen konden op; de koffie was heerlijk, en onze toppers konden met een lekker voorjaars zonnetje voetballen.

BFC (Bussum) heeft een taai team en gooien alles in de strijd om doelpunten te voorkomen; ze spelen bewust op de counter. Onze dames waren daardoor 90% aan de bal, en moesten die muur doorbreken. en eerlijk is eerlijk daar gingen ze voor! We creëerden veel kansen, maar schoten helaas vaak precies op de keeper van BFC die overigens een geweldige wedstrijd speelde. 2-0 met rust, maar schiet ook eens in de hoek!

Onze dames waren duidelijk niet tevreden met de ruststand; wat ze siert. We weten immers dat Purmerend de te kloppen tegenstander is welke 3 punten voor staat en op dreef is met doelpunten scoren; we moeten dus meer doelpunten maken; maar daarvoor moeten we eerst kansen creëren op het moment dat BFC zich steeds verder ging ingraven. Hands! bal op de stip, koelbloedig strak rechts van de keeper ingeschoten. 3-0. prachtige penalty.

BFC bleef maar achter hangen en het was en werd steeds drukker in het centrum, waardoor onze aanval het moeilijk had; We zien dat wel vaker; hou het veld dan breed; schiet de bal van de zijkanten voor het doel of kom van de zijkanten naar binnen; en schiet meteen!  Schietkansen door het midden is nu namelijk bijna onmogelijk, en al aanvallend kwam hij daar, de counter,  die lange bal, randje buitenspel, spits loopt op keeper af; maar nee, goede redding; geen doelpunt. Deze tegengoal kwam uiteindelijk wel na wat onoplettendheid en scherpte, maar 3-1 mooie eindstand.

Volgende week weer lekker trainen en er spelen ook aantal nieuwe dames komende weken mee. Laten we hen van harte welkom heten en hopelijk kunnen we het team verder versterken!

Tot volgende week in Hoorn bij Always Forward! Op naar goud!

Dennis
(& foto’s van Debby)
Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site