Verslag - MO13-1 Meer onderlinge coaching!

23 februari 2023

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Schagen United op het programma. Het was een vroegertje voor onze toppers en hun ouders,  maar iedereen was mooi op tijd en de dames hadden er zin in!

Na de tegenvaller tegen Purmerend vorige week moesten we de draad weer oppakken en ook in fase drie lijkt het doelsaldo cruciaal te gaan worden, maar dan lopen we wellicht al wat te ver op de zaken vooruit.

Onze dames gingen vlot van start en al binnen een minuut kwamen we op 0-1 voorsprong. De hele eerste helft domineerde AFC, maar de kansen die we kregen werden niet goed benut. Te veel ballen gaan helaas door het midden, en in het midden is het druk. Daardoor komen we niet goed in de 16 en hebben we te veel schoten van buiten de 16 die helas te weinig rendement opleveren. Bal tegen de paal, bal tegen de lat, ja het zat ook niet mee, maar kansen genoeg. 0-2 met rust.

Maar ook deze wedstrijd duurt 60 minuten…. en wederom konden onze toppers de kansen die we kregen niet afmaken. Veel onnodig bal verlies, te weinig ballen via de zijkanten, te langzaam de bal rond spelen van links naar rechts, te weinig goede combinaties.

Ook moeten we leren slimmer te spelen, en ruimte creeren voor onze mede spelers, en coachen…we hebben de grootste mond in de kleedkamer, tijdens de training en voor en na de wedstrijd, maar elkaar coachen in het veld en elkaar als een team helpen in het veld,  vinden we lastig. Onze coach doet nu alle coaching, maar dit is eigenlijk niet de bedoeling.

Einduitslag 1-3, een terechte overwinning voor AFC, weinig kansen weg gegeven, maar we hebben die doelpunten hard nodig! Volgende week weer lekker trainen en daarna even een weekje vakantie en misschien voor sommige nog een lichte training.

De eerstvolgende  wedstrijd is de uitgestelde wedstrijd tegen Hoofddorp op woensdag avond 8 maart om 18:30. Dan gaan we weer knallen! Fijne vakantie allemaal.

Dennis

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site