Verslag - MO13-1 Zestig minuten lang!

6 februari 2023

Na het opwarmertje tegen het tiental van De Dijk afgelopen week (0-6) was het natuurlijk de vraag of het onbekende BFC een meer gelijkwaardige tegenstander zou zijn. De meiden uit Bussum hadden ternauwernood verloren van Purmerend, kersverse koploper in fase 3: we waren dus gewaarschuwd...

De schrale winterwind was gaan liggen, we hadden kunnen uitslapen en de stemming zat er (dus) goed in. Toch nog even spannend of de grensrechter van dienst op tijd zou zijn, maar gelukkig kwam Ruggero tegen twaalven een beetje buiten adem aanjoggen.

Onze meiden gaan fel van start tegen de behoorlijke lange speelsters van BFC. Een eerste poging van Feline gaat naast, gevolgd door een mooie actie van Pixie: recht in de handen van de keeper. Clarice zet als linksachter een aanval op uit boekje. Via Maya en Feline komt de bal bij Stine terecht die haar voet er niet tegenaan krijgt – omdat er iemand op gaat staan. Veel kansen de eerste vijf minuten, een genot om naar te kijken!

In de achtste minuut breekt Pixie de ban met een mooie dribbel (1-0). Binnen een minuut het afstandsschot van Maya na wederom een goed opgezette aanval van Clarice (2-0). Met een dribbel weet Maya na een kwartiertje de bal het doel in te rollen (3-0). Een mooie pass van Stine en een stukje onvervalst tiki-taka voetbal eindigt voor open doel naast :-( Na een mooie actie over links maakt Maya de 4-0. Een aantrekkelijke wedstrijd is het, zeker voor de fans van AFC en de neutrale toeschouwer. Pas in de laatste minuten van de eerste helft countert BFC richting Juna, die goed uitkomt en waardoor de bal naast gaat.

Met het gebrek aan tegenstand wordt het spel in de tweede helft opportunistischer. En dat leidt tot minder goed samenspel, onvoldoende gebruiken van de ruimte en individuele pogingen die eerder stranden dan tot een doelpunt leiden. De wedstrijd eindigt met 6-0. Uitstekend resultaat, maar ook een gemiste kans. Want tegen sterkere tegenstanders – en zeker met het oog op de jongenscompetitie volgend jaar – zal het nodig zijn om de kwaliteit van de eerste helft langer vol te houden. Zestig minuten lang!

Volgende week de zaterdag van de waarheid tegen Purmerend, dat nog steeds eerste staat en in the winning mood is na drie gewonnen wedstrijden.

Succes meiden!
Roel
(& foto van Debby)

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site