Verslag - MO13-1 We gaan ervoor!

31 januari 2023

Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste wedstrijd van 2023! Was vorige week het veld nog bevroren en moest de wedstrijd tegen SV Hooddorp afgelast worden, nu waren de voetbal condities ideaal.  In fase 2 waren we gedeeld kampioen, in fase 3 gaan we voor de alleenheerschappij en willen we het niet op doelpunten saldo aan laten komen.

De Dijk was de tegenstander. Prachtig gelegen aan de Schellingwoudedijk in Amsterdam-Noord en met een roemrijk verleden met bekende oudspelers als Patrick Kluivert, Edgar Davids en Martijn Reuser. Heel pitoresk landschap, dat moet gezegd, maar het kan er ook spoken. Deze ochtend gelukkig geen parkeerproblemen of ingewikkeld tegenliggend verkeer op de dijk en op het veld weinig wind en een heerlijk voorjaarszonnetje. Heerlijk begin van seizoen.

Helaas had de Dijk een griep golf onder de leden waardoor ze slechts met 10 spelers van start konden gaan. De eerste helft gingen onze toppers zeer aanvallend en voortvarend van start. We speelden goed samen, hielden het veld breed en waren vaak in de 16 van de tegenstander te vinden. We kwamen voor de rust op een mooie  0-5 voorsprong maar het hadden er veel meer kunnen zijn.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten en overmoed nam het beste van het spel weg. De eerste helft was top, maar in de tweede helft ging het allemaal veel moeizamer. De kansen waren er nog wel, maar de bal wilde er niet meer in. Kluitjes voetbal, minder samenspel en te veel voor eigen succes gaan zorgde ervoor dat het spel mat en plichtmatig werd. Het balbezit was nog steeds voor 90 procent voor onze dames en De Dijk kon niks anders dan proberen de armada van kansen tegen te houden. De 0-6 eindstand was een pima uitslag natuurlijk maar gezien het doelsaldo van vorig seizoen voelde het toch voor velen als een gemiste kans om het doelsaldo goed op te krkken.

Laten we vooral kijken of we de komende wedstrijden meer kunnen spelen zoals de eerste helft tegen De Dijk. Blijf met verstand voetballen, blijf het veld breed houden in de aanval, blijf altijd fel en aggressief op de bal en blijf vooral als team spelen. Voetbal is immers een teamsport en winnen en verliezen doe je samen. Laten we er een mooi seizoen van maken!

Dennis
(& foto’s van Debby)
Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site