Verslag - In de geest van Louis

12 december 2022

In de beker waren we behoorlijk overhoop gespeeld door AGB, een goed voetballend team dat ook de tackle niet schuwt. En ook dringende adviezen aan de scheidsrechter niet.
De scheidsrechter die trouwens de eerste twintig minuten moest meespelen omdat spelers niet op tijd waren. Maar gelukkig was Boudewijn er die de fluit overnam, en later ook nog ging vlaggen! Kunnen veel spelers een voorbeeld aan nemen!
In de opstelling waren wat veranderingen: Michel en Lawrence bemanden - eh bemensten het centrum en deden dat met veel inzet en inzicht, waardoor er voor de tegenstander geen doorkomen aan was. Volgens het wingback principe (Louis 1) stoomde Mario opeens op naar voren, bleef aan de bal en kon voorzetten op Menno Weghorst, die de bal keurig in het netje plaatste. AGB kwam opzetten, maar met inmiddels Frenkie Peters op de plaats van de scheidsrechter, bleven we rustig op de been, tot de supersnelle (nou ja) spits ons eruit liep, de buitenspelval te laat dichtklapte en een voorzet kon afleveren die werd verzilverd. Met de 1-1 gingen we de korte rust in.

Tweede helft zelfde beeld: AFC trok zich terug en hoopte op snelle uitvallen (Louis 2), AGB bleef het proberen met snelle combinaties en gevaarlijke voorzetten, die wel gevaar stichtten maar geen doelpunten opleverden. Maar, toen Michel naar voren trok, eenzaam in de spits de bal controleerde en onreglementair gestopt werd, legde Guy uit de vrije trap de bal strak bij de de tweede paal, waar Alex kwam langsvliegen die met een uiterste strekking van de voet de bal binnentikte. Even was er een VARdiscussie of er sprake was van hinderlijk buitenspel (teveel WK gekeken) maar de uiterst correcte grensrechter van AGB (hadden we die elke week maar!) legde zich neer bij een verschil van inzicht (Louis 3). Bij een volgende uitbraak kregen we een corner, en daarna nog een die Guy weer voorslingerde, die via de keeper bij Ward belandde, en toen voor de voeten van Elja, die via een tegenstander binnenschoot. AGB zette aan en AFC alle zeilen bij. Een onhandige tackle in de 16 gaf AGB de kans op 11 meter, en hoewel Twan hem bijna had, lag hij er toch in. We hadden meer moeten oefenen op penalties, dat blijkt (Louis 4). Met kunst- en vliegwerk kwamen we de hectische laatste tien minuten door, waarbij AGB nog wel meer penalties claimde, maar de scheidsrechter vond het al snel mooi geweest.Een fraaie overwinning, dankzij een hechte verdediging, een hardwerkend middenveld en mooie counters (Louis 5).
Maar tevreden zijn we natuurlijk nooit, want gelukkig is er altijd weer veel ruimte voor verbetering (Louis 6).

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site