Verslag - MO13-1 De Nieuwe Leeuwinnen

23 november 2022

Afgelopen zaterdag speelde onze toppers in de dames hoofdklasse uit tegen Zeeburgia MO13-1. Zeeburgia is een grote Amsterdamse amateur club, waar veel profspelers hun opleiding hebben genoten zoals Stanley Menzo om het maar weer eens over de keepers te hebben :), maar ook een club met een reputatie van hard en fanatiek spel. Onze dames waren dus gewaarschuwd en moesten aan de bak.

De wedstrijd begon helaas wat later en rommelig. Zeeburgia kon namelijk geen scheidsrechter en grensrechter op de been brengen. Na aandringen kwam er gelukkig toch een scheidsrechter helpen en was Zeeburgia akkoord dat AFC maar liefst twee grensrechters leverde aan deze thuiswedstrijd van Zeeburgia.

Na dit onfortuinlijke oponthoud ging de tweestrijd van start. Hoewel er voetballend zeker nog wel wat verbeterpunten waren was het prachtig om te zien hoe onze toppers voor elkaar door het vuur gingen. We wilde die drie punten pakken, dat was duidelijk. De duels werden stevig aangegaan met een duidelijke mindset om te winnen. Ook ging de coaching in het veld veel beter dan de week ervoor. Blijf dat verder ontwikkelen! Dit zal jullie nog sterker maken;  1-2 rust.

Hoewel we in de eerste helft beter aan de bal waren bleven de echte kansen uit: teveel schoten vanaf de 25 meter lijn en meer druk naar voren. Hierdoor bleef de wedstrijd wel spannend, te spannend. Na de 1-3 leek het even of de wedstrijd gestreden was maar Zeeburgia wilde ook niet opgeven. Het spel werd steeds harder en onze meiden vochten als nooit te voren om die overwinning veilig te stellen. De druk van Zeeburgia werd echter alsmaar groter en groter en plots was daar geheel onverwacht (en in mijn ogen ook geheel onterecht) een penalty voor de thuisploeg: 2-3. Zou het dan toch nog verkeerd afgaan lopen?

De scheidsrechter had er in ieder geval zin in en het leek alsof die net zo lang wilde doorspelen totdat de gelijkmaker werd gescoord. Onze verdediging hield echter super goed stand en de keeper deed uitstekend werk. Weer druk en aanval Zeeburgia die ternauwernood door een geweldige ingreep slechts een hoekschop. AFC zag de bui al hangen, zou het dan toch nog in de 10de minuut van de blessure tijd misgaan? Maar dan plots en geheel onverwachts klonk het eindsignaal, waardoor de corner niet doorging en de uitslag 2-3 bleef. Zeer verdiend en uitstekend gevochten meiden! De nieuwe leeuwinnen zijn geboren!

Lekker trainen en dan weer zaterdag volle bak tegen De Dijk!

Dennis


 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site