Verslag - MO13-1 Met elkaar en voor elkaar

14 november 2022

Afgelopen zaterdag speelde de MO13-1 thuis op sportpark ‘Goed Genoeg‘ tegen Desto uit Vleuten. Een belangrijke wedstrijd in deze derde ronde van de competitie gezien AFC na twee keer winst hun ongeslagen status wilde handhaven en Desto, de kampioen van de eerste fase, juist de aansluiting zocht. Naast mooi weer, veel lief en fanatiek publiek, lekkere koffie waren alle ingrediënten dus aanwezig voor een geweldige pot. 

AFC startte de wedstrijd uitstekend met veel aanvallend balbezit, creëerde kansen en kwam al snel op 1-0 voorsprong. Maar helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden. Na wat positie omschakelingen van Desto, die meer op de counter gingen spelen, verloren wij helaas ons geduld en onze focus. Paar slappe momenten, verlies van duels en onnodig balverlies zorgde ervoor dat Desto in no time met 1-3 de rust inging. Watskeburt?!

De tweede helft probeerde AFC weer terug in de wedstrijd te komen. Wederom een aantal goede kansen voor AFC, die er helaas niet ingingen. Desto breekt uit en 1-4. AFC bleef netjes aanvallend voetballen dat moet gezegd worden en kwam na een prachtig schot van afstand op 2-4. De kansen die AFC nog kreeg verdiende meer maar konden helaas niet omgezet worden in meer doelpunten  

De wedstrijd helaas verloren maar er waren ook genoeg goede punten en daarom wederom een wedstrijd waar veel van geleerd kan worden en om mee te nemen naar de uit wedstrijd aanstaande zaterdag bij Zeeburgia. 

We staan nog steeds bovenaan, maar hopelijk zijn we wakker geschud en dat winnen bij voorbaat geen uitgemaakte zaak is.

Zeeburgia zal een harde wedstrijd worden met veel strijd. Wellicht hebben we een fysieke tegenstander nodig om ook meer en met nog meer intentie voor elke bal te vechten. Vaak zijn we nu te lief, te afwachtend en lijkt het soms alsof we niet elk duel met volle overgave willen winnen.

Daarom willen we deze week nog meer focus op intentie en wilskracht en laten we proberen dit ook terug te laten zien in de wedstrijd. De wil om te winnen en mentaal en fysiek de kracht uitstralen dat we elk duel gaan winnen, want wij zijn AFC! (ik heb misschien teveel naar Ajax liedjes geluisterd dit weekend, excuus daarvoor). Dus na een tegengoal niet mokken op elkaar, maar als team terug naar die middenstip en  weer goed doordacht voetballen en op zoek gaan naar die gelijkmaker. Met elkaar en voor elkaar.

Ga lekker voetballen, goed trainen en maak ook veel plezier elkaar. We kunnen het!! Ondanks verlies staan we nog steeds bovenaan, maar een gewaarschuwd team telt voor twee. Knallen dus zaterdag! 

Dennis

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site