Verslag - MO13-1 De trein komt op stoom

6 november 2022

Purmerend vormde het pitoreske strijdtoneel van de 2de wedstrijd van onze toppers in de Dames Hoofdklasse. Purmerend is een van de betere ploegen in deze competitie en onze meiden moesten er dus flink tegen aan. 

Vorige week kregen we twee tips van een 'kenner':
1. laat de bal het werk doen;
2. hou je positie.

Helaas hadden we ook vandaag moeite met deze beide punten. Vooral de start was zeer teleurstellend. Te weinig druk, te weinig dreiging, veel onnodig balverlies en ook de rugdekking was nog thuis in bed gebleven. Waar is die overtuiging die we op de training wel vaak zien?

De slappe start had tot gevolg dat we al na 5 minuten met 2-0 achter stonden. Niet omdat Purmerend nou zoveel beter was (ondanks een paar goede speelsters), maar vooral doordat wij niet aan voetballen toe kwamen. We stonden wel in het veld, maar we waren er niet.

Gelukkig herpakten we ons en na wat positionele wisselingen ging opeens de druk erop. Dit zorgde meteen voor meer balverlies van Purmerend en door een paar goede individuele acties werd de achterstand snel goed gemaakt: 2-2 met de rust.

Na de thee en koffie gingen de toeschouwers er eens goed voor staan. Onze meiden begonnen de wedstrijd onder controle te krijgen en het werd nog heel spannend. Met zowel een bal tegen de paal van AFC en een bal van Purmerend die nog net met de vingertoppen van onze keeper tegen de dwarsligger getikt kon worden, was het AFC die na een prachtige steekpass de overwinning naar Amsterdam-Zuid haalde. Goed teruggevochten dames!

Dit seizoen staat zoals eerder aangegeven in het teken van de ontwikkeling en we kunnen zeker als team goede stappen maken. Volgende week staat thuis de kraker tegen Desto op het programma. Komt allen om onze toppers aan te moedigen!

Komende week weer lekker trainen en dan knallen tegen de kampioen van de 1ste fase. Laten we afspreken dat we geen roestige stoomtrein zijn maar laten we eens meteen vanaf de start als de hogesnelheidslijn ervandoor gaan!

Dennis
(& foto’s van Debby) 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site