Verslag - Keepertjes, keepertjes, keuzes maken

30 september 2022

Bij het krieken van een nogal druilerige dag, op naar Watergraafsmeer! Met goede moed want de laatste wedstrijd tegen WV-HEDW ging pas in de laatste minuut verloren. Ondanks het heldhaftige keeperswerk van Feline.

Over de wedstrijd tegen de JO13-1 van sv. De Meer valt veel te zeggen. Maar eigenlijk weinig meer dan over de laatste wedstrijden al gezegd is en geschreven. 

Stand bij rust: 0-0. Eindstand 5-0. Need I say more?

Laten we het eens hebben over de keepers van de wedstrijden tot nu toe. Al doet het negatieve doelsaldo van 16 anders vermoeden: Camilla, Daphne, Feline, Fenne, Lisa, Maya, Pixie en Stine hebben veel doelpunten weten te voorkomen. Kanjers die keepers! En dat wisten we natuurlijk al van vorig jaar.

De vraag blijft natuurlijk waarom de keepers dit seizoen zo veel hebben te doen? Waarom heeft Remko Pasveer veel te doen bij Ajax? ;-) AFC is geen Ajax, maar vergelijkingen – en zeker lessen – zijn wel te trekken. In Ajaxpodcast Branie (https://www.parool.nl/podcasts/vervelende-puzzel-bij-ajax-geen-aanvaller-lijkt-gelukkig-op-dit-moment~b5af508e/) vraagt men zich af hoe het komt dat Ajax het lastig heeft met goede tegenstanders. Spoiler: veel nieuwe spelers, puzzelen qua posities en keuzes maken.

Met het einde van de eerste competitieronde in zicht is er tijd rustig te reflecteren op de afgelopen periode en wat er nodig is voor de meiden om zich te ontwikkelen tot een team dat zich kan meten met de jongensteams in de competitie. Gezien al het talent in het team, de gepassioneerde leiding van Ruben en de enthousiaste schare fans heb ik daar alle vertrouwen in. Tot zaterdag bij de laatste wedstrijd tegen CTO ’70!

Roel
(& foto’s van Debby)
Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site