Verslag - Passie, Plezier en Focus

13 september 2022

Sportpark Voorland in Amsterdam-Oost, vormde op 10/9 het strijdtoneel voor de tweede wedstrijd dit seizoen van onze meiden tegen de JO13-2 van GeuzenMiddenmeer. Een club met een rijke geschiedenis welke ook twee iconische voetballers heeft voortgebracht. De Zwarte Tulip (Ruud Gullit) en The Iceman, nee niet die van Topgun, maar Dennis Bergkamp. 

Na de wat geflatteerde 6-1 nederlaag thuis vorige week tegen Diemen, begonnen onze meiden voortvarend aan de warming-up op echt gras. Pixie en Fenne werden aangesteld om het doel te bewaken (wat ze overigens uitstekend deden; maar een vaste keep blijft welkom!) en terwijl ze fanatiek werden ingeschoten door een aantal teamgenoten gingen de overige speelsters jagen en een rondo doen om de spieren op te warmen en balgevoel te krijgen.

De aangewezen scheids werd op het laatste moment vervangen. Over deze nieuwe scheids ga ik verder niet te veel zeggen behalve dat hij rondliep in hetzelfde witte shirt als de thuisploeg, waardoor er soms verwarring in het veld ontstond;  en bovendien verplaatste hij zich een halve wedstrijd onhandig met zijn jas onder zijn arm waardoor hij vreselijk veel moeite had om naar de grensrechters te kijken. Maar ook zonder jas had hij daar moeite mee, sowieso had hij moeite met alles deze wedstrijd;  maar goed dat ter zijde;  nu de wedstrijd…

Na het fluitsignaal begon AFC initieel sterk aan deze wedstrijd en met een paar goede combinaties zag het positiespel er prima uit! maar helaas waren we te snel en te veel onder de indruk van de tegenpartij. We kwamen er helaas niet meer goed uit, vergaten de voetbal afspraken en onze tegenstander zette bovendien goed druk en waren voorin snel en behendig. Rust 0-4.  

In de tweede helft kwam er na de wissels (Maya, Pixie, Daphne en Elise) beduidend meer aanvallende druk van AFC. Helaas kwamen we door een corner op 5-0 achterstand, maar daarna kregen onze dames steeds meer kansen en zeker na de 5-1 van Feline, een prachtig schot in de linker hoek alla Steven Bergwijn, kwamen we steeds beter in ons spel. We werden steeds fanatieker aangejaagd door Stine die als een Edson Alvarez haar tegenstander flink aanpakte en zo nu en dan het gras van dichtbij liet zien. Soms misschien iets te enthousiast, maar prachtig om te zien. Het plezier en geloof dat we kunnen scoren kwam langzaam terug. Want dames geloof me, jullie deden niet onder voor GeuzenMiddenmeer. Al met al weer een ervaring rijker op groot veld, op echt gras, in een groot doel, en elke week leren we weer bij en worden we sterker; Eindstand 6-1. 

We gaan volgende week gewoon weer goed en met plezier trainen, we gaan zoals altijd weer aandachtig luisteren naar de aanwijzingen van onze top coach Ruben en we gaan vooral genieten van elkaar en van het prachtige voetbalspel; want passie, plezier en focus gaan ons uiteindelijk verder brengen!

Dennis
(& foto’s van Debby)Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site