Verslag - MO13-1 Lessen te leren

12 september 2022

Het was een mooie zonnige zaterdag en in de volle zon speelde onze dames van MO13-1 op 3/9 hun eerste wedstrijd van dit seizoen tegen de JO13-2 van Diemen.

De doelstellingen dit jaar zijn helder, vooral jezelf en als team blijven ontwikkelen, goed de instructies van Ruben opvolgen en zo goed mogelijk je taak uitvoeren. Daarnaast vergt een groot veld ook een goede conditie (zeker als het 30 graden is). Allemaal punten waar we de komende maanden hard aan gewerkt gaat worden. Maar dat is voor later nu moesten de dames met beperkte training en conditie vol aan de bak.

De eerste 20 minuten gingen eigenlijk helemaal niet slecht. We stonden goed in de zones, hadden veel bal bezit, maar AFC kreeg weinig tot geen echte kansen. Na een wat rommelige situatie kwam AFC (op dat moment) onterecht op 0-1 achterstand. Maar zoals wel vaker in plaats van meteen weer goed en bewust alle posities op te pakken en rustig kansen te creëren gingen de kopjes al wat naar beneden hangen. De tegenstander voelde dit feilloos aan, kreeg steeds meer vertrouwen en al snel stond het 0-3. De dames herpakten zich en met een mooie combinatie van Juna/Pixie kwam AFC terug tot 1-3.

In de tweede helft hadden we moeite om goed gefocust te blijven. Diemen deed dit beter, hield het veld breed en had wat sterke aanvallers die het onze verdediging heel moeilijk maakte. Hoewel geflatteerd  werd de eindstand 1-6. Er zijn een paar lessen. Goed blijven trainen, nooit opgeven na achterstand maar juist extra gas geven en rustig de kansen afwachten. MO13-1 kan heel goed voetballen en laat je niet van de wijs brengen door het grote veld of als je op achterstand komt. Zet meteen je schouders eronder, vecht voor elkaar (maar wel fair) en blijf voetballen en denk vooruit. Kijk goed om je heen, zorg dat je aanspeelbaar bent, blijf bewegen en geef ook eens lange bal naar voren. Probeer zoveel mogelijk voetballend op de helft van de tegenstander te blijven, want dan kan er nooit een tegendoelpunt komen.

Veel train plezier! en op naar de volgende wedstrijd!

Dennis
(& foto’s van Debby)
Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site