Verslag - MO12-1: Karakter!

17 mei 2022

Voor wie het is ontgaan: afgelopen woensdag is Ajax landskampioen geworden. In een sfeervolle Johan Cruijff ArenA kreeg Heerenveen een niet mis te verstane 5-0 om de ‘earen’. Na moeizame laatste maanden werd met geluk of op karakter de 36e titel binnen gesleept. Op karakter volgens trainer Erik Ten Hag, die de landstitel vooral een prestatie van het collectief noemt, waarbij mentaliteit op belangrijke momenten de doorslag gaf.

          “De schoonheid van het voetbal werd minder … maar de winnaarsmentaliteit        was er altijd. Als we in de problemen kwamen, kwam dat door onszelf. Maar vaak kwamen we terug en ik ben heel tevreden met hoe deze groep bij elkaar       is gebleven. We zijn continu meer van elkaar blijven eisen, dat heeft ons de titel      gebracht.”Nu.nl

De titel is voor onze meiden in deze competitie, eerlijk is eerlijk, nooit in zicht geweest. Maar de schoonheid van het voetbal dat ze op de mat legden was er niet minder om. Ook tegen de jongelui van sv. De Meer.

Meisjes kunnen beter zijn

Met een stralend lentezonnetje in de nek werd het publiek verrast door pressievoetbal vanaf de eerste minuut. De thuisfans waren net bekomen van überhaupt de confrontatie met een meidenteam: “Wat leuk, ze spelen tegen meisjes!”. Kort daarna: “Meisjes kunnen beter zijn…”.

En dat waren die van ons ook in het eerste kwart. Een mooie goal uit de draai: 0-1. Niet lang daarna een strak schot van afstand: 0-2. Plus nog drie goede kansen. En nog vijf goede kansen in het tweede kwart. De Meer is echter effectiever en komt terug met een hoekschop en een counter: 2-2. Niks aan de hand, en zo dachten de meiden er blijkbaar ook over.

Een fel begin van de tweede helft, maar een hachelijk moment voor de goal leidt uiteindelijk tot de 3-2. Wel nog vier goede kansen, waaronder een kiezelhard schot dat over ver over doel gaat en in de sloot erachter belandt. Met de uit het water geviste wedstrijdbal kabbelt het vierde kwart voort. Een scherpe counter wordt hard ingeschoten: 4-2. De meiden doen wat terug met een beeldschone vrije trap die fraai het net inkrult: 4-3. Plus nog zes goede kansen...

Reden voor een feestje?

De afgelopen week was er genoeg reden voor een feestje: Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen (7-0), Ajax landskampioen (36e keer), AFC Vrouwen 1 kampioen (1e keer). Maar op zaterdagochtend begint elke wedstrijd met 0-0 en moet je er staan als team: samen, sterk en scherp!

Na twee mooie, en verdiend gewonnen wedstrijden lukte het bij De Meer helaas niet de duidelijk aanwezige kwaliteit te verzilveren. Ter lering en vermaak – dit thema is eerder al uitgebreid aan de orde geweest:

Het kan nog!

Met de afsluitende wedstrijd tegen SDZ in het verschiet zeg ik: het kan nog! Niet het kampioenschap natuurlijk, maar met karakter de huidige nummer twee van de competitie verslaan. Samenspel Doet Zegevieren!

Het was een geweldig seizoen. In de jongenscompetitie kampioen 2e klasse worden en promotie naar de 1e klasse. Meteen derde worden. Dank je wel Amalia, Camilla, Clarice, Daphne, Elise, Feline, Juna, Maya, Nouk, Pixie en Stine voor alle schitterende, hachelijke en onvergetelijke momenten. Ruben – tuurlijk! Joost en Melle. En niet te vergeten alle trouwe supporters en medecoaches ;-)

Roel

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site