Verslag - MO12-1: de coach en zijn staartjes

28 april 2022

Na een prachtige eerste overwinning in de 1ste klasse tegen ASV de Dijk (3-6) mochten onze dames bij Taba in Amsterdam-Oost kijken of het goede samenspel verder was ingeslepen. De allereerste wedstrijd in de 1ste klasse was ook tegen Taba en deze verloor AFC, onnodig uiteraard, thuis met 3-5. Dus dit was een goed meet moment om te zien of de ‘Coach en zijn staartjes‘ progressie hebben geboekt
 
De wedstrijd begon om 9.00 en helaas zat het gezellige kopje koffie of thee met de fanatieke aanhang er niet in door een defect aan de Taba koffiemachine. Gelukkig ben ik niet heelbijgelovig ingesteld maar als zelfs Joost niet aan koffie kan komen dan ga je toch twijfelen aan een goede afloop.
Taba is op 31 mei 1933 opgericht door een aantal sigarenhandelaren in de Nes, waar in die tijd een grote tabaksveiling en vele tabakshandelaren gevestigd waren. De oprichters van toen mochten van de overheid geen reclame maken voor tabak. Na enkele vergaderingen kwam echter een creatieve oplossing; “We laten gewoon
 die laatste letter ‘k’ maar weg”. Practisch en effectief, en zo is Taba geboren. 
 
De wedstrijd begon initieel wat moeizaam, zoals het koffie apparaat zullen we maar zeggen. De dames waren nog niet helemaal wakker en de grote spits van Taba kreeg met een lange bal snel de 1-0. 
 
De aanvallers van Taba werden vrijwel alleen door lange ballen bereikt, iets waar we in vorige wedstrijden wel moeite mee hadden. Maar als snel had onze verdediging dit onder controle, geweldige schaduwverdeding, en toen was de veld dominantie compleet. AFC was ronduit indrukwekkend en met flagen brilliant.  3-4 met de rust in het voordeel van AFC. 
 
Na de rust was het al snel helemaal klaar met Taba, en geloofde de heren er niet meer in. AFC bleef de wedstrijd controleren en de Coach had de taken goed verdeeld met zijn Staartjes. Bovenal, de dames voerde het plan van Ruben ook super uit! De geweldige solo acties van het middenveld die in het verleden soms stokten doordat de 6de actie net teveel was, kreeg nu goed vervolg door een goede pass naar een vrijstaande team genoot. Want als je drie mensen nodig hebt om je te verdedigen dan staan er anderen vrij. Dat is teamspel! dat is voetbalinzicht. We hebben genoten en de tweede overwinning was een feit! 6-8 eindstand.
 
Ik dacht overigens dat het 5-9 was geworden maar de voetbalapp zegt iets anders, en om het nog verwarrender te maken sommige grapjassen/ouders langs het veld bleven zelfs steken op 4-5. maar hoe dan ook, in alle drie de gevallen is er een schitterende tweede overwinning in eerste klasse voor onze meiden! en door verlies van Buitenveldert en De Dijk, is een mooie middenmoot positie inzicht! 
 
Volgende wedstrijd is tegen hekkensluiter De Meern. Dat moeten we niet onderschatten, maar gezien de goede progressie van afgelopen weken denk ik niet dat de ‘Coach en zijn staartjes’ dat zullen doen. We gaan ervoor!
Dennis
  

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site