Verslag - MO12-1: hoe dan???

30 maart 2022

Het was een prachtige zonnige zaterdagochtend op Sportpark ‘Middenmeer’ en Real Sranang de tegenstander. Een prachtige club, met ongelooflijk vriendelijke mensen en wat een heerlijk sfeertje hangt daar zeg. Bovendien was het ook extra speciaal voor onze geweldige trainer Ruben die in 2018 hoofdtrainer was van het 1ste herenelftal van Real Sranang en hen voor het eerst in 35 jaar een kampioenschap en promotie bezorgde; een clublegende dus! Onze dames moesten extra aan de bak.

Na twee nederlagen, snakte iedereen naar een puntje. Maar het zou een lastige ochtend worden. Niet alleen omdat de tegenstander prima speelde, maar vooral omdat wij moeite hadden om te scoren. en als je niet scored kun je ook niet winnen. Onze dames hadden meer balbezit en meer schoten op doel, maar het zat simpelweg niet mee. 

De wedstrijd begon vrijwel meteen met een keihard schot van Real Sranang op de paal. Ik heb zelden zo’n hard schot in deze klasse gezien, geschoten door een dame die al snel ‘Virgil van Dijk’ genoemd werd. Ongelooflijk groot en sterk. Maar onze verdediging had haar goed onder controle, en we hebben Virgil amper meer gezien. Toch werd het snel daarna 1-0 voor Real Sranang door een indirecte vrije trap, waarbij de keeper per ongeluk een terugspeelbal in de handen nam. Daarna 2-0 door een lange bal, een-tegen- een situatie en onze keeper helaas kansloos was. Dat zien we helaas vaker, dat we op die lange bal situaties geen goed antwoord hebben. 

Na het eerste kwart ging AFC steeds beter voetballen, en er waren heel veel kansen, heel veel maar toch werd het 3-0. De meiden gaven niet op en snel daarna werd het 3-1. De aansluiting liet op zich wachten en er was kans na kans maar de bal wilde er niet in. Hoe dan! Maar daar was de aansluiting 3-2 na een geweldige actie, paar mensen voorbij, een-op-een met keeper en kansloos. Ging het dan toch nog goedkomen. 

Maar nee. Twee corners werden zeer effectief benut en in plaats van de gelijkmaker werd het 5-2 en het verzet leek gebroken Eindstand 6-2. 

Als neutrale toeschouwer had ik AFC meer gegund. De kansen waren er, soms had ons samenspel en het overspelen van de bal wellicht beter gekund, maar jullie hebben hard gevochten en goed je best gedaan. De eerste punten gaan gepakt worden dat kan niet uitblijven! Goed blijven trainen, blijf slim spelen, meer druk zetten, en denk ook eens aan de lange bal naar voren, en terwijl je die aanval opzet pas op voor die oh zo gevaarlijke omschakeling.

Volgende week de derby thuis tegen Buitenveldert, dan gaan we gewoon 3 punten pakken!! 

Dennis

 

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site