Verslag - Een wereld van verschil

7 maart 2022

Bijzonder hoe spel en resultaat zo kunnen verschillen van de ene week op de andere. Al houden die twee zaken wel verband met elkaar: tegen Overamstel was het spel bedroevend en het resultaat navenant. Met een hoogst bijzondere scheidsrechter, een soort Bas Nijhuis die hands van AZspeler Karlsson niet ziet. Deze zei: “Ja, ik doe ook maar wat, ik ken de regels ook niet.” Maar wel op cruciale momenten beslissende fouten maken: Peter affluiten vanwege geen buitenspel, en een vrije trap verhaspelen zodat het een tegendoelpunt (de 3-2) wordt. Een Bas Nijhuis, dus. Blijf dan maar eens rustig, maar dat deden de AFC-ers niet, altijd bereid als ze zijn de scheidsrechter te ondersteunen met goedbedoelde adviezen.
Nou ja, ook deze week bij de koploper was dat nodig: Want na de 0-2 (solo Amit, vrije trap van Menno Messi), bracht Joost de spanning in de wedstrijd terug: nadat hij een onmogelijke bal had gestopt, liet hij een rolertje onder de voet doorgaan, zodat we met 2-2 gingen rusten. 

Na de rust, hongerig gemaakt door de heerlijke dampen van de broodjes bakkeljauw, werd het 2-3 door Eddy, 2-4 door Amit, 3-5 door een wonderlijke dwarrelbal van nieuwste aanwinst Elja, en na een poosje benauwd op 4-5 te hebben gestaan, ontsnapte Eddy nog een keer en dat betekende 4-6 en de eindstand. En dat tegen de ongeslagen koploper Real Sranang, die het publiek (op onze trouwe AFCsupporters na) en de scheidsrechter mee hadden.
Het ging er soms heftig aan toe en dat terwijl deze scheidsrechter wél zei dat hij de regels kende. Maar het was een mooi succes van een goed voetballende ploeg, die nu eens de combinatie zocht en niet de knal naar voren. Het scheelt een hoop gedraaf.
Een verzoek: kunnen we de buitenspelregel afschaffen ? Nou moest Maurice over het halve veld naar de scheids toespurten om een niet bestaand buitenspelgeval aan te geven. En daarna ook weer terug! Geen wonder dat hij zo niet aan spelen toekomt.

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site