Verslag - MO12-1: Y.M.C.A.

15 februari 2022

Zaterdag 12 Januari 2022

Na een gelijkspel tegen RKAVIC en een nipt verlies tegen Heemraad, was nu AMVJ uit Amstelveen de tegenstander

Sinds 1980 speelt en traint AMVJ op Sportpart ‘t Loopveld in het groene hart op de grens tussen Amsterdam en Amstelveen. De koffie en thee waren prima verzorgd in het clubhuis en er hingen allemaal interessante posters van een ver ver ver verleden. Na wat onderzoek blijkt de geschiedenis van AMVJ dan ook terug te voeren tot 1851. Maar hoe kan dat nou zou u kunnen denken, de eerste voetbalclub in Nederland was toch de Haarlemsche Footbal Club (HFC) uit 1879? En dat is juist, maar AMVJ was initieel dan ook geen voetbalvereniging maar de oprichting van achter AMVJ kwam voort uit Amerika, waar men Y.M.C.A had: (Y)oung (M)en (C)hristian (A)ssociation). een veel bredere kijk op het verenigingsleven dus en pas in 1918 zou AMVJ een heuze voetbalvereniging worden. Nu kende de ouders van de MO-12 het beroemde disco nummer uit 1978 van de Village People wel, maar dit hadden we toch niet achter AMVJ gezocht. Hoewel.….zag ik niet een zilveren discobal en een prachtige dansvloer aan de linkerkant van de ronde bar….en zou AMVJ vandaag ook zo gaan swingen tegen onze dames…..

De “harde kern” bleef langer dan normaal in het warme clubhuis achter. De Olympische Spelen (schaatsen) en de kou waren hier de voornaamste reden van. Onze dames deden een goede en snelle rondo met Ruben om warm te blijven en zich voor te bereiden. Wat opviel was dat de aanwijzingen van onze coach niet altijd zonder tegenwoord van onze dames werd geaccepteerd. Nu ben ik voorstander van een kritische noot, maar soms is het ook goed om de aanwijzingenen en tips gewoon te harte te nemen en van de ervaring en kennis van de coach gebruik te maken, zeker bij een opwarming. Na de wedstrijd of op de volgende training is er dan wellicht weer meer tijd voor reflectie…Maar goed ook dit is maar een mening…

De scheidsrechter, die overigens niet als zodanig te herkennen was, en ook veelvuldig gehinderd werd door zijn hoodie, waardoor hij verschillende spelsituaties helaas niet of onvolledig kon inschatten, zullen we hier maar verder buiten beschouwing laten. Wij moeten daar immers altijd als team bovenstaan, en van onze eigen kwaliteiten uitgaan hoe moeilijk ook, en hulde en complimenten, dat deden jullie ook. “want zolang je er maar 1 meer inschiet dan je tegenstander, win je immers altijd”.  

Het fluitje ging en de wedstrijd ging vanaf het begin vrijwel gelijk op. Het echte gras, ja dames, er kan ook op echt gras gevoetbald worden, zorgde initieel voor wat problemen bij onze meiden; een kuiltje hier, een polletje daar, bal aanname wat onrustiger en slordig, helaas zorgde dit euvel ook vrij snel voor wederom een blessure. Na Clarice en Juna was het later in de wedstrijd helaas de beurt aan Stine om het veld te verlaten. We hopen dat ze allemaal weer snel beter en op volle sterkte zijn, want het team heeft jullie nodig!

Hoewel AMVJ totaal niet aan het swingen was, hadden ze wel een aantal grote verdedigers en wederom een sluwe balletjeswachter. Dat zien we vaker zonder buitenspel, en was helaas weer erg effectief tegen onze meiden; 1-0. Maar onze dames gaven niet op, begonnen steeds beter te spelen en na meerdere kansen die net langs gingen of ver over, een paal en lat, werd het toch in de tweede kwart  snel 1-1. Zeer vediend.

Onze meiden leken helaas wat moeite te hebben het veld breed te houden, hadden bovendien moeite elkaar goed te vinden, de passen kwamen vaak niet goed aan of warden niet gegeven en daardoor gingen we te vaak voor eigen succes, en helaas werden we dan vaak door 4 verdedigers van AMVJ opgevangen, maar denk wel als dat zo is dan moet er ook iemand anders vrij staan…) Helaas door een foutje van ons uitbraak AMVJ en 2-1. Onnodig maar net als in de eerste wedstrijd gaven jullie niet op, hulde!. Na wat positiewisselingen en twee nieuwe coaches (Stine en Clarice) kwam iedereen iets meer in zijn kracht. er werd gevochten, paar mooie individuele acties, maar vooral doordat er meer werd samen gespeeld, de flanken werden benut en passes kwamen vaker aan. Mooie combinatie 2-2! En daar was wel het eerste dansje. hopelijk kwam hij niet te vroeg….en ja hoor 3-2…pffff…onverdiend, maar ja, wat koop je ervoor. Blijven knokken. In de 4de kwart gingen de dames weer ouderwets los.  3-3, 3-4, spanning was er nog wel, en tegendoelpunt had zeker tot de mogelijkheden kunnen behoren, maar na de 3-5 was het klaar en was er de eerste overwinning in de eerste klasse een feit! Super goed gedaan meiden!

Vanuit de supporters kan ik alleen maar zeggen dat we hebben genoten. Nu eerst vakantie en daarna weer volle bak trainen, leer veel van Ruben, neem af en toe iets van hem aan en blijf natuurlijk kritisch. Blijf jezelf verbeteren en bovenal denk vanuit het teambelang. Want alleen samen kunnen we winnen en elkaar naar een hoger niveau tillen; en neem van mij aan een feestje doe je ook liever met zijn allen dan alleen!

Fijne vakantie allemaal

Young Girls, there's no need to feel down, I said
Young Girls, pick yourself off the ground, I said
Young Girls, cause you're in a new town
There's no need to be unhappy
Young Girls, there's a place you can go
I said
Young Girls, when you're short on your dough
 you can
Stay there and I'm sure you will find
Many ways to have a good time
[Chorus]
It's fun to stay at the 
Y.M.C.A!!

Dennis

  

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site