Verslag - MO12-1: wel goed

14 februari 2022

Na het overtuigende begin van de competitie tegen de Wooter-talenten van RKAVIC was het de vraag of onze meiden net zo goed voor de dag zouden komen tegen Amstelveen/Heemraad. Met de klinkende 14-1 overwinning tegen het tweede team van Heemraad nog vers in het geheugen stonden we natuurlijk al met 1-0 voor, mentaal dan.

De meiden beginnen sterk aan het eerste kwart met vrijwel direct een schot van Daphne op de keeper. Daarna een kans van Feline in de korte hoek en een mooi afstandsschot van Amalia; net iets te zacht om de goalie te verrassen. De jongens uit Amstelveen gaan meer druk zetten en worden gevaarlijk met twee kansen – uitstekend gehouden door Camilla. Prima combinatie van Daphne en Pixie die strandt in de handen van de keeper. Een scherpe counter van Amstelveen/Heemraad gaat naast. De lange bal die volgt is net te hard voor Daphne om hem in het doel te werken. Kansen over een weer (0-0).

Het tweede kwart start met een knap schot van Maya dat net over gaat. Bij de omschakeling van Amstelveen is Camilla alert. Mooie actie van Amalia en een afstandsschot dat over gaat. Aan de overkant wederom een goede redding van onze keeper van dienst. In de rebound een karakteristieke dribbel van Amalia die voorgeeft op Feline en de bal koel binnenloopt (1-0). Een kamikaze-actie van Camilla voorkomt de gelijkmaker. Een solo van Maya over rechts gaat net over, weer. Na een mooie kans van AFC weet Amstelveen met succes te counteren (1-1). Snel daarop volgt het tweede tegendoelpunt (1-2). Onnodig op achterstand gaan de meiden de rust in.

Na een peptalk van Ruben begint het derde kwart met meteen een schot op doel van Amalia. Het frivole hakje van een Amstelvener mislukt en de druk wordt opgevoerd. Een afstandsschot van Stine gaat naast. Aardig een-tweetje van Nouk en Stine. De vrije trap van Amalia gaat over. Pixie kopt bijna raak uit een hoekschop en schiet kort daarna fantastisch in maar de keeper van Amstelveen/Heemraad blijkt lastig te passeren. Pixie krijgt net haar hoofd niet tegen een lange bal van Maya. De meiden geven weinig weg, krijgen kansen maar weten die nog niet te verzilveren.

In het laatste kwart is Maya meteen alert met een goede redding. Na een fraaie combinatie waagt Feline een poging. Een snelle counter van Amstelveen, maar het is Amalia die voor AFC scoort uit een hoekschop (2-2). Gelijk, en de geest is uit de fles. Amstelveen komt met 2-3 voor. Elise probeert het met een schot van afstand en Amalia schiet net over. Tot de laatste minuut blijven de meiden goed verdedigen maar kunnen niet voorkomen dat Amstelveen/Heemraad de vierde maakt uit een hoekschop. Einde wedstrijd (2-4). 

In een schraal winterzonnetje op de Zuidas vragen de trouwe fans zich af: naar wat voor wedstrijd hebben we eigenlijk gekeken? Solide verdedigd, kansen en kansjes. En een tegenstander die zeker niet beter was, maar goed georganiseerd speelde en in de omschakeling mogelijkheden weet te verzilveren. In de woorden van één van de meiden zelf:

          “… in het eerste en derde kwart speelden we wel goed, in het tweede lieten we    het lopen en in het vierde waren we moe.”

Roel

  

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site