Verslag - MO12-1: we mogen weer!

1 februari 2022

Zaterdag 29 januari 2022

Na vele maanden mochten we eindelijk weer kijken naar onze meiden op Sportpark Goed Genoeg. Na de promotie vanuit de 2de klasse, kerstreces, alle lockdown maatregelen en twee onderlinge partijen die  helaas van grote afstand buiten het sportpark gevolgd moesten worden, was het eindelijk weer tijd voor een heuse krachtmeting thuis in de 1ste klasse.

De jongens van RKAVIC uit Amstelveen waren de eerste tegenstander, nou ja, eigenlijk de spelers van de Wooter Academy. Voor wie het niet kent, Nordin Wooter, de oud-Ajaxcied, is na zijn voetbalcarriere een voetbalschool begonnen waar hij probeert talent onder professionele begeleiding op te leiden voor hopelijk het allerhoogste voetbal niveau. Aangezien de trainingen worden gegeven op de sportvelden van RKAVIC heeft hij daarnaast gevraagd of deze spelers ook gebruik kunnen maken van de KNVB licentie van RKAVIC en zo speelde wij deze zaterdag tegen hen.

Koffie en thee voor de harde kern. Goede gesprekken en voorbeschouwingen, en vooral veel zin en enthousiasme bij de ouders om weer het kunstgras te mogen ‘ruiken’ en de voetbalduels van dichtbij te aanschouwen. Is het Ruben onze geweldige trainer gelukt om de meiden 4 kwartier op scherp te zetten? Dat was de grote vraag die iedereen bezig hield, want in de voorbereiding waren onze meiden helaas alleen bij vlagen scherp, en dat is op dit niveau helaas niet voldoende, dat wist de coach maar al te goed.

Joost floot zichtbaar trots en goed gemutst op zijn nieuwe  fluitje, want na velle kritiek van ondergetekende dat het oude fluitje echt zijn beste tijd had gehad; was te merken dat daar meteen actie op ondernomen was ; en dat fluitje was gedurende de wedstrijd ook echt hard nodig want het zou geen eenvoudige wedstrijd zijn om te fluiten, gestrekt been, paar vervelende tackels! maar Chapeau Joost! om 9.00 ging de wedstrijd dan uiteindelijk van start. Kom op Meiden!

RKAVIC kwam fel uit de start blokken, hielden het veld breed, hadden een snelle aanval. Onze meiden moesten hier even wennen, toch weer iets te vroeg…? en hadden niet meteen een goed antwoord op het goede combinatie spel van RKAVIC.  Het zou ook een ochtend worden waarbij de lat en de paal veelvuldig geraakt zouden worden door beide teams maar in alle eerlijkheid vooral door RKAVIC. De meiden hielden toch goed stand ook door uitstekend keeperswerk gedurende de gehele wedstrijd en begonnen zelfs steeds meer druk te zetten en kregen zelfs ook al de eerste kansen. Onze meiden kwamen steeds vaker op de helft van de tegenstander, waardoor RKAVIC het steeds moeilijker kreeg omdat ze liever aanvallend op de helft van AFC stond, het geloof bij onze dames werd steeds groter. 0-1 eerste kwart.

In de tweede kwart waren onze meiden minder onder de indruk van de tegenstander en begonnen steeds feller op de bal te spelen, steeds meer druk te zetten, steeds meer combinaties te maken. Ze gingen er vol voor met zijn allen en dat harde werken wierp zijn vruchten af. Uiteindelijk was het AFC die met twee geweldige goals die de leiding nam en met voorsprong de rust in ging. De enorme vechtlust en het vele lopen waren beloond.

De spelers van RKAVIC kreeg een speech van de coach dat ze echt aan de bak moesten in de tweede helft, verliezen was geen optie, want anders….helaas konden we als harde kern niet horen wat onze coaches voor tips en aanmoediging hadden voor onze meiden, maar hopelijk was het opbouwend en lovend. want de meiden vochten als echte leeuwinnen voor elkaar en iedereen droeg zijn steentje bij aan het team resultaat! dat was prachtig om te zien! hulde! want natuurlijk kan er altijd iets beter, had een bal afgegeven moeten worden ipv een actie etc. maar zolang je met zijn allen er voor vecht en er voor de 100 procent voor gaat, is er al veel gewonnen zelfs als je verliest.

RKAVIC kwam als herboren uit de startblokken, en voerde de druk op. Dit resulteerde al snel in een 2-3 achterstand van AFC. Maar onze meiden bleven rustig, bleven druk zetten en lieten zich niet van de kaart brengen. Na een aantal geweldige loopacties, schoten van afstand maar toch ook weer die paal, lat, paal werd het 3-3, 4-3 voor AFC, 5-3 voor AFC en daarna 5-4 met nog minder dan 1 minuut te gaan. Het werd spannend, heel spannend, te spannend en helaas wist de tegenstander toch nog met een laatste wanhoops poging gelijk te maken. Eindstand 5-5.

Een terechte en verdiende uitslag maar het smaakt ook naar meer. Vanuit de supporters kan ik alleen maar zeggen dat we hebben genoten van jullie vechtlust, 4 kwartier lang! een van de belangrijke opdrachten van Ruben is uitgevoerd! Top!  Soms werd er naar adem gezocht, soms waren er harde tackles op jullie, maar jullie lieten je niet gek maken, bleven druk zetten, gingen de combinatie aan en vooral jullie gingen voor elkaar door het vuur! dat is teamsport, dat is wat voetbal zo mooi maakt, daar moeten jullie  mee doorgaan en op trainingen hard aan blijven werken. We hebben genoten, op naar de volgende wedstrijd! Op naar de eerste overwinning!

PS De coach van de tegenstander was minder te spreken over hun prestaties en trakteerde het team op een heuse straftraining.

Dennis

  

Wedstrijdverslagen

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site